2017-01-17 15:15

EVENIMENT


Hackerii de la Anonymous au atacat o agenţie privată de analiză

 |  07:57
Hackerii de la Anonymous au atacat o agenţie privată de analiză

Piraţii informatici ai grupului Anonymous au anunţat, duminică, că au obținut emailurile şi datele cardurilor de credit ale unor clienţi ce aparțin agenţiei americane de analiză Stratfor.

Un link către lista clienţilor Stratfor, inclusiv Departamentul american al Apărării, forţele terestre şi aeriene, alte agenţii publice, subcontractori din sectorul de securitate şi giganţi din domeniul ITC ca Apple sau Microsoft, a fost postat de membrii Anonymous pe Twitter.

Imagini prezentate drept chitanţe ale unor donaţii către organizaţii de caritate utilizând conturile clienţilor Stratfor sunt, de asemenea, postate pe internet. Una dintre aceste plăţi, în sumă de 494 de dolari, ar fi fost făcută către organizaţia nonguvernamentală CARE, cu bani de la departamentul Apărării, într-un fond destinat achiziţionării de rechizite şcolare pentru elevi săraci.

După publicarea pe internet a unei liste cu instituţii aflate printre clienţii Stratfor, agenţia a admis că a fost ţinta unui atac informatic. Astfel, membrii grupului Anonymous au afirmat că au obţinut informaţii bancare de la 90.000 de clienţi, utilizate în operaţiuni de peste un milion de dolari.    Gruparea Anonymous a devenit cunoscută prin numeroase atacuri informatice în întreaga lume, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-21

TAGURI: hackeri, Anonymous, pirataComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image