2019-03-23 16:55


HELLVIG, șeful SRI, cere trecerea în rezervă a generalului COLDEA. Vezi cine va avea ultimul cuvânt

 |  13:37
HELLVIG, șeful SRI, cere trecerea în rezervă a generalului COLDEA. Vezi cine va avea ultimul cuvânt

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit marţi cererea privind trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea. "Confirmăm că preşedintele a primit cererea", a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.  Potrivit unui comunicat al SRI, motivele pentru care Coldea a făcut acest gest "ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a instituţiei". SRI precizează că în urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern a fost întocmit un raport care "clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public" privind activitatea generalului Coldea, dar şi "alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale serviciului care au fost vehiculate public". După cum menţionează sursa citată, investigaţia privind afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă a fost "complexă" şi "minuţioasă".  "Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcari ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea", se arată în comunicat. 

COLDEA a cerut eliberarea din funție și punerea la dispoziție

În cadrul şedinţei respective, Coldea a solicitat directorului SRI, Eduard Hellvig, "eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită aceasta funcţie".  "Prim-adjunctul directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei. În acest sens, directorul SRI a solicitat preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, directorul SRI", precizează sursa amintită. 

Citește și

Ancheta SRI a decis: GHIȚĂ minte, COLDEA nu a încălcat legea! Vezi de ce va fi totuși trecut în rezervă generalul


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-17
Citeste si:
Coldea. Biografia celui mai controversat ofițer român
Ancheta SRI a decis: GHIȚĂ minte, COLDEA nu a încălcat legea! Vezi de ce va fi totuși trecut în rezervă generalul

TAGURI: hellvig, coldea, iohannis, trecerea in rezerva, punerea la dispozitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COLDEA
17 Ian 2017

BA SĂ TRECI TU ÎN RZERV Ă, BĂI, COURR CU COZORO C!
CROCODILUL FLAMAND
17 Ian 2017

CEL MAI BUN SEF LA SRI ES TE .................IZMEN ARU................SUGE L ICURICIUL SI UMBLA CU INT ERESUL NATIONAL IN GURA.. ................SI SE DUC E LA CACASTOARE CU ESCORT A SI GIROFAR............. .PE PLOAIE CU MOTOCICLIST -KAMIKAZE................ SA-I PAZEASCA WC-UL DE HO TI................MAMA LO R DE HOTI..........CARE F URA CHILOTI SI HARTIE IGI ENICA...NE TREBUIE LAMBOR GHINI DIABLO SA-L PLIMBAM PE IZMENAR...AMANTUL LUI MONA666LISA DE LA PLESCO I........LINGE FOFOLOANCA CU INTERESUL NATIONAL
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...