2018-07-18 23:28


HIV FACE RAVAGII. Aproape o treime dintre elevele sud-africane sunt seropozitive

 |  14:23
HIV FACE RAVAGII. Aproape o treime dintre elevele sud-africane sunt seropozitive

Ministrul sud african al Sănătăţii, Aaron Motsoaledi, a anunţat, joi, la Pretoria, că peste 28% dintre elevele din şcolile acestei ţară sunt infectate cu HIV, adăugând că rata ridicată a contaminărilor se explică prin relaţiilor sexuale neprotejate cu 'bărbaţi bogaţi în vârstă'.

'În mod evident, fetiţele nu s-au contaminat în urma unor relaţii sexuale neprotejate cu băieţi de vârsta lor, ci din cauza raporturilor cu bărbaţi mai în vârstă', a declarat ministrul sud-african, recunoscând că 'simte un gol în suflet' la constatarea acestui bilanţ înspăimântător. 'Noi trebuie să pledăm împotriva acestui tip de relaţie când oameni în vârsta abuzează copii. Ei distrug vieţile copiilor noştri', a acuzat el, indicând că printre elevele infestate cu HIV sunt şi fetiţe însărcinate cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

Circa 94.000 de eleve erau gravide, dintre care 77.000 şi-au făcut avorturi în clinici de stat, conform unui bilanţ din 2011. 'Această situaţie nu mai poate fi suportată. Trebuie să-i punem capăt', a declarat ministrul.  Printre şcolarii băieţi, doar 4% au fost detectaţi cu HIV.

Aproape cinci milioane de persoane din Africa de Sud sunt seropozitive - aproximativ 10% din populaţie. Anul trecut, 260.000 de persoane au murit de SIDA, aproape jumătate din totalul deceselor din ţară pe perioada unui an, informează BBC, citat de Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-04-17

TAGURI: Africa_de_sud, elece, HIV

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova