2017-01-17 17:06

EVENIMENT


Vandalii de la Piaţa Unirii au fost identificaţi şi reţinuţi

 |  21:00
Vandalii de la Piaţa Unirii au fost identificaţi şi reţinuţi

Şapte persoane care au spart un magazin din Piaţa Unirii, în timpul protestelor din noaptea de 15 spre 16 ianuarie, şi au furat telefoane mobile şi accesorii în valoare de 25.000 de lei au fost identificate, jumătate din prejudiciu fiind recuperat, a anunţat, ieri, Poliţia Capitalei. Cei şapte au vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani.

Una dintre cele şapte persoane a fost arestată preventiv pentru 25 de zile de către Judecătoria Sectorului 3, pentru furt calificat. Cercetările au fost făcute de poliţiştii Secţiei 10, în colaborare cu Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 3 Poliţie şi cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Procurorii au înregistrat patru dosare în care se fac cercetări faţă de jandarmi pentru violenţele din centru Capitalei, în cadrul manifestărilor de stradă din perioada 15-19 ianuarie, în timp ce mai mulţi civili sunt cercetaţi în 32 de cauze, una dintre acestea fiind la Piteşti, iar restul la Bucureşti.

Într-unul din aceste dosare, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat judecătorilor, în 17 ianuarie, arestarea preventivă a unui tânăr pentru furt calificat. Un complet al Judecătoriei Sectorului 3 a admis cererea procurorilor şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă a tânărului, pentru 25 de zile.

În continuarea cercetărilor, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a altor doi tineri acuzaţi că în 15 ianuarie au furat telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă.

Protestele au continuat în a 11-a zi consecutivă

Sute de persoane au protestat, ieri, pentru a unsprezecea zi consecutiv, în mai multe oraşe din ţară, cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. Peste o sută de persoane, potrivit estimărilor Jandarmeriei, protestau, la orele amiezii, în Piaţa Universităţii, majoritatea cerând demisia şefului statului, formarea unui nou guvern şi organizarea de alegeri anticipate. Oamenii spun că vor continua să iasă în stradă până când revendicările lor vor fi luate în considerare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-29

Mai multe imagini:
Vandalii de la Piaţa Unirii au fost identificaţi şi reţinuţi
zoom

TAGURI: huligani retinuti, persoane, cercetariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image