2016-12-04 08:16

EVENIMENT


Iar minţiţi poporul cu televizorul!

 |  19:07
Iar minţiţi poporul cu televizorul!

Peste 70% dintre români consideră că televiziunile sunt dispuse să difuzeze orice de dragul audienţei, în timp ce 65% dintre oameni cred că posturile manipulează, potrivit unei cercetări a Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie, citată de Mediafax.

Potrivit cercetării, cei mai mulţi români (98%) consideră că televiziunea ar trebui să aibă şi un rol educativ, iar 82% dintre cei chestionaţi cred că publicul român are un nivel de educaţie scăzut. În mod paradoxal însă, 89%  dintre telespectatori spun că pot decide singuri dacă o emisiune merită să fie urmărită sau nu.

De asemenea, 75% dintre cei chestionaţi cred că televiziunile sunt dispuse să difuzeze orice de dragul audienţei, iar 73% cred că statul ar trebui să intervină pentru a opri difuzarea emisiunilor care aduc atingere bunului-gust. În plus, 65% spun că televiziunile manipulează.

Pe de altă parte, procentul mare al celor care afirmă că televiziunile manipulează este cu atât mai surprinzător cu cât 83% dintre ei se uită zilnic la televizor, programele preferate fiind ştirile (81%). Din cercetare mai reiese că  persoanele cu studii superioare tind să se uite zilnic la televizor într-un procent mai mare (88,1%) decât cele cu studii medii (83,4%) şi cele cu studii elementare (77,8%).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DUMITRU IUGA
11 Noi 2011

Este bine ca oamenii vor sa se informeze, astfel au posibilitatea sa stie ce se intampla in jurul lor. Problema este insa, una de fond, ca avalansa de informatii trebuie filtrata. Sunt informatii si foarte multe manipulari imbracate in toale de informatie, unele foarte abil disimulate. Sunt capabili romanii nostri sa filtreze ceea ce primesc ca informatie? Raspunsul este categoric nu. Poate la nivelul celor serios instruiti este posibil sa mai existe si ceva da. Sugestie: folositi cat mai multe surse si trageti concluzia finala. Recomand RTVR (SRTV) cu toate canalele sale. Informatie echilibrata si cultura. In rest ... batalie pentru audienta. Dumitru Iuga. tiiu2001@yahoo.com
GEORGETA
11 Noi 2011

RTVR care face apologia ,,stapanirii"?! multumim,preferam alte canale .
DUMITRU IUGA
11 Noi 2011

Aveti pe gustul dvs. OTV, Realitatea si Antena 3! Bravo!

Adauga un comentariu

Random image