2017-01-17 19:39

EVENIMENT


Iar minţiţi poporul cu televizorul!

 |  19:07
Iar minţiţi poporul cu televizorul!

Peste 70% dintre români consideră că televiziunile sunt dispuse să difuzeze orice de dragul audienţei, în timp ce 65% dintre oameni cred că posturile manipulează, potrivit unei cercetări a Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie, citată de Mediafax.

Potrivit cercetării, cei mai mulţi români (98%) consideră că televiziunea ar trebui să aibă şi un rol educativ, iar 82% dintre cei chestionaţi cred că publicul român are un nivel de educaţie scăzut. În mod paradoxal însă, 89%  dintre telespectatori spun că pot decide singuri dacă o emisiune merită să fie urmărită sau nu.

De asemenea, 75% dintre cei chestionaţi cred că televiziunile sunt dispuse să difuzeze orice de dragul audienţei, iar 73% cred că statul ar trebui să intervină pentru a opri difuzarea emisiunilor care aduc atingere bunului-gust. În plus, 65% spun că televiziunile manipulează.

Pe de altă parte, procentul mare al celor care afirmă că televiziunile manipulează este cu atât mai surprinzător cu cât 83% dintre ei se uită zilnic la televizor, programele preferate fiind ştirile (81%). Din cercetare mai reiese că  persoanele cu studii superioare tind să se uite zilnic la televizor într-un procent mai mare (88,1%) decât cele cu studii medii (83,4%) şi cele cu studii elementare (77,8%).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DUMITRU IUGA
11 Noi 2011

Este bine ca oamenii vor sa se informeze, astfel a u posibilitatea sa stie c e se intampla in jurul lo r. Problema este insa, un a de fond, ca avalansa de informatii trebuie filtr ata. Sunt informatii si f oarte multe manipulari im bracate in toale de infor matie, unele foarte abil disimulate. Sunt capabili romanii nostri sa filtre ze ceea ce primesc ca inf ormatie? Raspunsul este c ategoric nu. Poate la niv elul celor serios instrui ti este posibil sa mai ex iste si ceva da. Sugestie : folositi cat mai multe surse si trageti concluzi a finala. Recomand RTVR ( SRTV) cu toate canalele s ale. Informatie echilibra ta si cultura. In rest .. . batalie pentru audienta . Dumitru Iuga. tiiu2001@ yahoo.com
GEORGETA
11 Noi 2011

RTVR care face apologia , ,stapanirii"?! multumim,p referam alte canale .
DUMITRU IUGA
11 Noi 2011

Aveti pe gustul dvs. OTV, Realitatea si Antena 3! Bravo!

Adauga un comentariu

Random image