2017-01-18 01:29

EVENIMENT


Iarna, stăpână pe jumătate de ţară

 |  21:00
Iarna, stăpână pe jumătate de ţară

Nouăsprezece judeţe şi municipiul Bucureşti s-au aflat, ieri, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, circulaţia rutieră fiind închisă pe Autostrada A2 Bucureşti - Cernavodă şi pe zeci de drumuri naţionale. De asemenea, a fost afectat transportul feroviar şi cel aerian.

Peste 20 de linii de medie tensiune şi peste 290 de posturi de transformare au fost afectate total sau parţial din cauza poleiului, a chiciurei şi a vântului puternic, iar 36 de localităţi nu erau alimentate. Cinci curse aeriene care trebuia să decoleze sau să aterizeze pe aeroportul din Iaşi au fost anulate, în timp ce zborul de Viena a fost redirecţionat spre Aeroportul Otopeni, din cauza ninsorii şi a vizibilităţii reduse.

Echipaje ale IGSU şi SMURD au intervenit în zece cazuri de urgenţe, printre care şi cel al unei gravide cu hemoragie puternică, pompierii şi paramedicii ajutând peste 200 de persoane afectate de viscol şi zăpadă.

Peste 100 de trenuri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo, opt secţii de circulaţie erau închise, traficul auto a fost oprit pe drumurile naţionale din şapte judeţe şi ar putea fi sistat pentru alte 12.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Mihai Capră, a declarat că 47 de drumuri naţionale, dar şi Autostrada A2 şi 121 de drumuri judeţene erau blocate, iar alte 113 localităţi, izolate. Mihai Capră a mai spus că 95 de localităţi au probleme în alimentarea cu energie electrică, pentru remedierea acestor situaţii intervenind 167 de echipe specializate.

Oficialul MAI a informat că cel mai afectat judeţ a fost Vrancea, unde stratul de zăpadă depăşea 1,5 metri, iar în locurile unde aceasta era troienită şi depăşea 3 metri. De asemenea, Capră a subliniat că, în cursul zilei de ieri, au acţionat, în misiuni specifice, 4.013 angajaţi ai MAI (poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, lucrători din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie), totodată, precizând că, în caz de nevoie, efectivele pot fi suplimentate la aproximativ 13.500 de lucrători.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image