2018-11-16 20:14


ÎCCJ a spulberat speranţele lui Fenechiu: „Transformatorul” nu se rejudecă

 |  20:44
ÎCCJ a spulberat speranţele lui Fenechiu: „Transformatorul” nu se rejudecă

Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a respins definitiv ieri cererea lui Relu Fenechiu privind o excepţie de neconstituţionalitate în Dosarul „Transformatorul”.

Acceptarea excepţiei ar fi dus la rejudecarea întregului proces, oferindu-i fostului ministru al Transporturilor ocazia de a spera la un „verdict fericit”. Dar în acest caz, sentinţa definitivă poate fi în cel mai bun caz o condamnare cu suspendare şi în cel mai rău majorarea pedepsei cu închisoarea. Reamintim că atât avocaţii întreg lotului „Transformatorul”, cât şi procurorii au atacat cu recurs ultima sentinţă a Curţii.

„Toată lumea a câştigat din afacere!”

La ultimul termen de judecată din Dosarul „Transformatorul”, în 4 iulie, avocatul lui Relu Fenechiu a cerut instanţei să sesizeze Curtea Constituţională cu o excepţie de neconstituţionalitate prin care se arăta că actul normativ care reglementează atribuţiile Gărzii Financiare sunt în contradicţie cu mai multe articole din Constituţie şi cu articolul 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Fenechiu a arătat că unele dintre documentele acestui raport se referă la obiecte, transformatoare ce au fost între timp vândute de SISEE Moldova la preţuri mai bune decât cele de achiziţie, astfel că nu înţelege de unde se mai poate constata un prejudiciu. Cei trei judecători din complet au respins cererea, decizia fiind atacată cu recurs de Relu Fenechiu.

Opt zile mai târziu, pe 12 iulie, Înalta Curte de Casaţie şi Jusţiţie l-a condamnat pe ministrul în funcţie la acea dată la cinci ani de închisoare cu executare. Alte cinci zile mai târziu, completul de cinci judecători de la instanţa supremă care a judecat recursul lui Fenechiu a respins cererea ca nefondată, decizia fiind definitivă.

„Nu m-am aşteptat la condamnare!”

Relu Fenechiu declara, la intrarea în sediul ÎCCJ, că nu speră să fie achitat de o instanţă care judecă în aceeaşi curte cu completul care l-a condamnat. „Sper totuşi să se regândească decizia primei instanţe şi să se rejudece”, a spus Relu Fenechiu. „Nu m-am gândit nici o clipă că, pentru ce am făcut eu, vreo instanţă mă va condamna”, a adăugat Relu Fenechiu, care şi-a exprimat speranţa că va fi achitat până la urmă în acest dosar: „Au existat chestiuni procedurale grave pe care le vom invoca în recurs. Mi s-a spus: corb la corb nu-şi scoate ochii, dar nu se poate ca toţi judecătorii să fie incorecţi”.

Reamintim că în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Lucian Fenechiu, Mihai Bogdan Damian, ambii la cinci ani cu executare, Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova şi Ion Mărghidan, director general al Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova în perioada 2004-2005, la câte şase ani de închisoare cu executare, Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002-2005, la şapte ani de închisoare cu executare. Instanţa a mai dispus ca cei şase inculpaţi să plătească, în solidar, 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: relu, fenechiu, dosarul, transformatorul, instanta, suprema, recurs, respingere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MMMIHAI
18 Iul 2013

felicitari ICCJ pentru curajul dea eradica coruptia din Romania.
MARIA
18 Iul 2013

SUNT MULTE FAMILII CU MULTI COPII DE LA CFR, CARE PLANG, PENTRU ABUZURILE FACUTE DE ACEST MINISTRU SI DE MANAGERII LUI PRIVATI, BATAIE DE JOC MAI ALES LA CFR CALATORI UNDE DOROBANTU A FACUT CE A VRUT SI CUI A VRUT. “Fenechiu a plecat din minister, dar vrea să îl conducă din umbră ! Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, și-a asigurat influența în instituția pe care a părăsit-o lăsând în poziții cheie oameni fideli” Nici CFR Calatori nu face exceptie , motiv pentru care Dorobantu trebuie sa plece , ajunge cu aroganta si bataia de joc.
Random imageUltimele stiri


loading...