2017-01-20 12:03

EVENIMENT


Igaș pregătește reorganizarea DGIPI. Ministrul de interne s-a declarat nemulțumit de ineficiența serviciului secret al MAI

 |  20:01
Igaș pregătește reorganizarea DGIPI. Ministrul de interne s-a declarat nemulțumit de ineficiența serviciului secret al MAI

Ministrulde interne, Traian Igaş, a declarat, ieri, la Parlament, că se gândeşte lareorganizarea Direcției Generale de Informații de Protecție Internă (DGIPI),care, în opinia sa „nu este suficient de eficientă în momentul de faţă”.

TraianIgaş a spus că va continua reorganizarea Ministerului Administraţiei şiInternelor şi a structurilor din subordine. El a precizat că scopul său este oreaşezare „pe alte principii şi pe alte coordonate în comparaţie cu ce a fostpână acum”. „Categoric vom ajunge şi la restructurarea unor categorii dinsubordinea ministerului”, a spus acesta. Întrebat, în contextul acestordeclaraţii, ce gânduri are în privinţa DGIPI, Igaş a răspuns: „Categoric că măgândesc la o reorganizare a acestui serviciu. Nu este suficient de eficient înmomentul de faţă şi de aici va începe toată munca”.

Larândul lui, preşedintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, CosticăCanacheu, s-a pronunţat pe tema reorganizării şi a disponibilizărilor din MAI. „Încăse lucrează. Ni s-a spus că în următoarele două săptămâni va fi o situaţieapropiată de final în legătură cu reorganizarea. De la aprobarea bugetului,ştiţi că începând cu semestrul al doilea, între 7.000 şi 9.000 de posturi dincadrul MAI vor fi restructurate. Asta nu înseamnă că acest umăr se va suprapunepe numărul persoanelor, pentru că prin decizia luată cu ocazia aprobăriibugetului numărul de posturi vacante care erau posibil de finanţat au fostreduse cu 8.000, dar nu au fost disponibilizări, ci acele posturi nu mai pot fiîncadrate. Pe de altă parte, anual ies din sistem undeva la 3.000 de persoane,fie la pensie fie în alte situaţii. Aşa că, în mod concret, este de prevăzut căundeva la 4.000-5.000 de posturi vor fi reduse în semestrul al doilea”, a spusCanacheu. Totodată,deputatul PDL a mai spus că ministrul a informat comisia şi în legătură cureorganizarea secţiilor de poliţie în localităţi. „Ni s-a spus că vor ficoncentrate forţele de poliţie şi jandarmerie în centre care să nu mai ţină defiecare localitate. În funcţie de statisticile legate de infracţionalitate, înfuncţie de numărul populaţiei din zona respectivă, se vor organiza centreîntărite, în sensul de sedii. Vor activa împreună poliţişti din mai multelocalităţi, asigurându-se astfel personal pentru prezenţa continuă în teren,pentru patrulare şi asigurându-se resurse pentru această patrulare în teren”, aexplicat Canacheu. El a adăugat că pe toată durata procesului de reorganizare aministerului membrii Comisiei de apărare din Cameră vor avea întâlnirisăptămânale cu reprezentanţii MAI. „În fiecare săptămână vom avea întâlniri cureprezentanţi ai Ministerului aici, la sediul comisiei, sau la sediuldiverselor inspectorate. Săptămânal vom avea rapoarte legate de desfăşurareaactivităţii, cu activitatea de reorganizare începută de minister pe diferitelecategorii de forţe”, a spus Canacheu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image