2018-12-12 05:43


Igaş a dispus verificări privind nemulţumirile polițiștilor sindicaliști

 |  13:59
Igaş a dispus verificări privind nemulţumirile polițiștilor sindicaliști

După două săptămâni de proteste, ministrul Traian Igaş i-a primit pe reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. În cadrul discuţiilor, ministrul i-a asigurat pe sindicalişti că avănsările se vor face numai pe criterii profesionale iar ordinul 400 privind sancţiunile va fi verificat.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, le-a promis reprezentanţilor Sindicatului Naţional Agenţilor de Poliţie (SNAP) că vor fi modificate în cel mai scurt timp ordinele privind decontarea cheltuielilor cu naveta şi regimul disciplinar al personalului din MAI. “În cadrul discuţiilor avute în această dimineaţă cu ministrul Traian Igaş am fost asiguraţi că specialiştii Departamentului Juridic din cadrul ministerului au început deja să lucreze la modificarea Ordinului nr. 400. De asemenea, ni s-a promis că va face demersurile politice pentru modificarea Ordinului nr. 136 privitor la decontarea cheltuielilor cu naveta. În prezent, poliţiştii care folosesc pentru navetă un autoturism achiziţionat în leasing, unde numele de pe certificatul de înmatriculare al maşinii nu corespunde cu numele utilizatorului, nu primesc banii de navetă. Acest lucru este inacceptabil, deoarece majoritatea autovehiculelor utilizate de agenţii de poliţie sunt cumpărate în leasing, foarte puţini dintre ei având o maşină proprie cu care să facă naveta spre locul de muncă”, a declarat Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

Avansările pe criterii profesionale

Liderul sindical a precizat că speră ca noul Statut al Poliţistului să intre în vigoare cel mai târziu la începutul anului 2012, până atunci actul normativ urmând să treacă printr-o serie de modificări, să ajungă la nivelul comisiilor parlamentare, iar în cele din urmă să fie supus, timp de o lună, consultării opiniei publice. Acesta a făcut referire, totodată, şi la Ordinul MAI nr. 400 privitor la regimul disciplinar al personalului din MAI.

“În acest moment, dacă un poliţist face un accident uşor cu maşina personală se iau măsuri de suspendare temporară din activitate, iar în paralel se formează o comisie compusă din cinci comisari de poliţie care anchetează împrejurările în care s-a produs accidentul. Ca urmare, cel puţin şase oameni sunt scoşi temporar din regimul normal de lucru, ceea ce are repercusiuni asupra ritmului general de desfăşurare a activităţii din secţiile de poliţie, în condiţiile în care personalul este oricum insuficient. De aceea, i-am solicitat ministrului să ia măsuri pentru modificarea acestuia”, a mai spus preşedintele SNAP.

“Acţiunea de pichetare a sediului MAI din Piaţa Revoluţiei este momentan suspendată, însă va fi reluată dacă vom constata să promisiunile făcute de ministrul Traian Igaş şi de specialiştii domniei sale nu vor fi respectate”, a încheiat preşedintele SNAP. Totodată, ministrul Traian Igaş i-a asigurat că în timpul mandatului său, poliţiştii vor avansa numai pe criterii profesionale şi nu politice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-20

Mai multe imagini:
Igaş a dispus verificări privind nemulţumirile polițiștilor sindicaliști
zoom
Igaş a dispus verificări privind nemulţumirile polițiștilor sindicaliști
zoom
Igaş a dispus verificări privind nemulţumirile polițiștilor sindicaliști
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...