2019-01-23 17:58


Igaş curăţă Jandarmeria de Rugină. Prim-adjunctul şefului Jandarmeriei Române, trimis în consiliul de judecată pentru “angajări pe pile”

 |  20:29
Igaş curăţă Jandarmeria de Rugină. Prim-adjunctul şefului Jandarmeriei Române, trimis în consiliul de judecată pentru “angajări pe pile”

Prim-adjunctulşefului Jandarmeriei Române, Gheorghe Rugină, şeful de la Resurse Umane dinIGJR, directorul general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAIau fost trimişi în faţa consiliului de judecată din MAI pentru că au încadratdin sursă externă trei ofiţeri. Cei angajaţi nici măcar nu îndeplineaucondiţiile necesare angajării, nu aveau examinarea psihologică la dosar şi nicifişele medicale. Angajările aveau drept ţintă trecerea acestora în structurileInspectoratului General al Poliţiei Române.

Înperioada 15-27 decembrie 2010, Corpul de Control al ministrului a efectuat, dinordinul ministrului administraţiei şi internelor, un control tematic la nivelulMinisterului Administraţiei şi Internelor, Inspectoratului General al JandarmerieiRomâne şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, asupra modului derespectare a prevederilor legale, ordinelor, dispoziţiilor şi regulamentelor învigoare, cu privire la ocuparea unor posturi prin recrutarea candidaţilor dinsursă externă. Controlul venea în baza unor informaţii conform cărora înJandarmeria Română s-au făcut o serie de angajări “pe pile”.

Înurma controlului a reieşit faptul că, în perioada 15-18 octombrie 2010, lapropunerea conducerii Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cu vizadirectorului general al Direcţiei Generale de Management şi Resurse Umane, adirectorului general al Direcţiei Generale Financiare şi aprobarea secretaruluigeneral al MAI, s-au deblocat trei posturi de ofiţer în Jandarmeria Română,pentru încadrare din sursă externă, prin derogare de la OMAI nr. 665/2008 şiOMAI nr. II/3184/25.06.2010 prin care a fost suspendată ocuparea prin examensau concurs a posturilor vacante, cu recrutarea personalului din sursă externă.

Înaceste condiţii, examenele au fost dispuse de IGJR şi au avut loc deşi pentruanumite funcţii nu erau îndeplinite cerinţele de organizare impuse de ordinelepe linie de resurse umane (vechime în muncă; nici un candidat nu avea la dosarcertificatele de examinare psihologică; nu toate documentele de studii eraulegalizate; la toţi candidaţii lipseau fişele medicale de încadrare).

Angajăripentru transfer

Corpulde Control al ministrului a constatat astfel că demersurile Jandarmeriei Românepentru ocuparea funcţiilor scoase la concurs din sursă externă, cu încălcareaprevederilor legale, ca şi „necesitate imperioasă a încadrării posturilor înscopul reducerii deficitului de personal înregistrat la nivelul unităţilorrespective, cu personal de specialitate” au avut un caracter formal, întrucâtscopul a fost ca aceste persoane să ajungă în rândul cadrelor active ale MAI şiapoi în Poliţia Română.

Înbaza celor constatate de control, ministrul administraţiei şi internelor,Traian Igaş, a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţieşi Justiţie pentru efectuarea de cercetări sub aspectul infracţiunilor de abuzîn serviciu, fals şi uz de fals, trimiterea în faţa Consiliului de Judecatăconstituit la nivelul MAI a prim-adjunctului Inspectoratului General alJandarmeriei Române, generalul Gheorghe Rugină, în conformitate cu prevederileStatutului Cadrelor Militare, Regulamentului disciplinei militare şi Regimuluidisciplinar al personalului MAI.

Totodată,au fost trimişi în faţa Consiliului de Judecată al IGJR şeful Direcţiei ResurseUmane din IGJR şi ofiţerul din această direcţie care s-a ocupat de constituireadosarelor de candidaţi şi a îndeplinit funcţia de secretar în comisiile deconcurs, iar directorul general al Direcţiei Generale Management Resurse Umanedin MAI a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţia MAI pe o perioadă de 6luni.

Totodată,un ofiţer specialist principal din Direcţia Generală Management Resurse Umane -MAI şi cei trei ofiţeri încadraţi la 25 octombrie 2010 în Jandarmeria Românădin sursă externă au fost eliberaţi din funcţie şi puşi la dispoziţiaunităţilor din care fac parte pe o perioadă de 6 luni.

ŞefulJandarmeriei Române, generalul Olimpiodor Antonescu, şi alţi şase ofiţeri din aceeaşiinstituţie, alături de un ofiţer şi a unui agent din IGPR au fost avertizaţi cuprivire la respectarea ordinului privind regimul disciplinar al cadrelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NICOLESCU
26 Iun 2011

Sant si unii mai mici in grad ex.colonel samd. care isi fac case din spagile luate la angajarile aranjate!
Random imageUltimele stiri

loading...