2017-01-20 13:57

EVENIMENT


UPDATE. Igaş: Vin nămeţi mai mari ca-n ’54! CFR a anulat 29 de trenuri! 180 de şcoli, închise!

 |  12:53
UPDATE. Igaş: Vin nămeţi mai mari ca-n ’54! CFR a anulat 29 de trenuri! 180 de şcoli, închise!

UPDATE, ora 15,55. Traficul aerian este deschis la această oră, deşi cursele înregistrează unele întârzieri, patru drumuri naţionale sunt închise şi 41 de trenuri anulate, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, într-o conferinţă de presă. Ministerul Sanatatii informeaza ca opt persoane au decedat în ţară în ultimele 24 de ore din cauza gerului.

"Din informaţiile pe care le avem, ne aşteptăm la zile extrem de dificile, cu vânt, cu polei, cu zăpadă abundentă, viscol şi polei. În ceea ce priveşte sectorul transporturilor, avem patru drumuri naţionale închise. Au fost anulate si 41 de curse feroviare. Traficul aerian este deschis, la decolare pe Aeroporturile Otopeni şi Băneasa sunt înregistrate unele întârzieri", a explicat ministrul Transporturilor.

Anca Boagiu a precizat că ministerul şi instituţiile din subordine intervin cu 2.127 de utilaje pe drumurile naţionale şi autostrăzi, fiind pregătite 62.000 tone sare şi 113.000 tone nisip. La calea ferată acţionează 148 de utilaje, 26 de utilaje pe Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, opt utilaje pe Aeroportul Aurel Vlaicu - Băneasa, 11 pe Aeroportul din Timişoara şi cinci pe cel din Constanţa, informeaza Agerpres.

Ministrul a anunţat că aproximativ zece drumuri naţionale din sudul ţării vor fi închise în perioada următoare pentru a se evita eventualele blocaje ale unor TIR-uri sau autovehicule din cauza ninsorilor abundente şi viscolului.

Autostrada Soarelui a fost închisă, joi, timp de mai multe ore, pe tronsonul Lehliu – Fundulea, din cauza ninsorii şi a visolului, care au redus vizibilitatea, circulaţia fiind întreruptă sau restricţionată şi pe alte drumuri naţionale din ţară. Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, pe autostrada A2, începând de la ora 13.00 a fost redeschisă circulaţia pe tronsonul Bucureşti - Lehliu pentru toate categoriile de autovehicule. Traficul pe A2 a fost întrerupt în jurul orei 11.00, pe tronsonul Lehliu - Fundulea, din cauza ninsorii şi a visolului.

De asemenea, pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti s-a format gheaţă între kilometrii 49 şi 86, iar stratul de zăpadă măsoară între unu şi doi centimetri. Potrivit Comandamentului Central de Iarnă, circulaţia este întreruptă, din cauza zăpezii şi viscolului, pe DN22F Izvoarele - Nalbant, în judeţul Tulcea, şi pe DN23B Măicăneşti - Codreşti, în judeţul Vrancea.

Potrivit Ministerului Sanatatii, cele opt decese s-au înregistrat în judeţele Argeş, Buzău, Satu Mare, Hunedoara, Prahova şi Dolj. În total, 22 de persoane au murit din cauza hipotermiei severe, de la avertizarea de cod galben de ger, emisă de meteorologi, şi până în prezent, la nivel naţional. Ministerul Sănătăţii mai anunţă că numărul persoanelor fără adăpost şi al celor cu hipotermie care au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, în ultimele 24 de ore, este de 363.

Dintre cele 363 persoane transportate, 186 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţe. De altfel, 73 de persoane încă se mai află internate şi primesc asistenţă medicală.

La Ministerul de Interne a fost convocat Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la Primăria Capitalei a fost anunţat Comandament de iarnă, în urma avertizării ANM de cod portocaliu de ger şi cod galben de ninsori. La ora 11.00 erau deja anulate 29 de trenuri şi 180 de şcoli din toata ţara închise. Şi traficul rutier a fost închis pe trei drumuri naţionale şi A2. •    Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş a declarat că ne aşteaptă câteva zile extrem de dificile care vor depăşi recordurile istorice în România. „Da, am fost anunțați că vor fi nămeți mai mari ca în 1954!. La ora 16.00, am convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență din subordinea Ministerului de Interne. Încercăm să ne pregătim pentru zilele care vor urma. Aseară, au fost alocate 10 miliarde de lei din fondurile de rezervă pentru cheltuieli de benzină, motorină, apă și ce mai este necesar”, informeaza rtv.net. Potrivit ultimei avertizări ANM, scăpăm de ger, dar dăm de ninsori şi viscol. Ziua de joi rămâne sub cod portocaliu de ger, dar peste acesta se suprapune codul galben de ninsori şi viscol, de vineri, de la ora 10.00, până duminică, la ora 20.00.

•    Reprezentanţii CFR au anunţat că 29 de trenuri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. "La ora 11.00 erau anulate 29 de trenuri pe secţiile Medgidia - Tulcea, Tecuci - Mărăşeşti, Tecuci - Falciu, Tecuci - Făurei, Făurei - Urziceni şi Urziceni - Slobozia. Dintre trenurile care asigurau frecvenţa pe ruta Bucureşti Nord-Baloteşti, au fost anulate 50% dintre ele. Trenurile pe ruta Bucureşti Nord-Baloteşti circulă din două în două ore, nu din oră în oră", a declarat Adrian Vlaicu, director marketing CFR.

Acesta a precizat că nu sunt întârzieri semnificative ale circulatiei şi că toate localităţile sunt deservite de transportul feroviar. Adrian Vlaicu îi sfătuieşte pe călători să se intereseze despre circulaţia trenurilor înainte să plece la drum şi să consulte site-ul CFR.

•    Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că traficul rutier a fost închis pe trei drumuri naţionale şi A2. De asemenea, circulaţia a fost restricţionată pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone pe mai multe drumuri naţionale. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că începând cu ora 12:00 s-a închis traficul pe drumul naţional DN 22 RÂMNICU SĂRAT (BZ) - BĂILE (BZ), km2+800-30+000.

Citeşte şi:


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: ninsoare, drumuri, inchise, ninsoare, avertizare, viscol, minister, interne, traian_igas, gerComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image