2017-01-23 10:28


Imagini VIDEO cu incendiul de pe Transalpina

 |  14:57

Peste 60 de hectare de vegetaţie şi pădure au fost afectate în urma incendiilor care s-au produs în zona montană aflată la graniţa dintre judeţele Sibiu, Vâlcea şi Alba, numită Transalpina, potrivit specialiştilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă incendiile fiind limitate, dar nu lichidate.

Peste 250 de oameni, dintre care pompieri, militari, studenţi militari, salvamontişti, silvicultori, voluntari, din judeţele Sibiu, Vâlcea şi Alba, încearcă să stingă două incendii din Munţii Lotrului, la 1.800 de metri altitudine, care au izbucnit sâmbătă dimineaţa, posibil din cauza unui turist sau a unui rău-voitor care a dat foc şi astfel au fost mistuite 62 de hectare de pădure, conform unui comunicat IJSU Sibiu.

“Duminică am avut 11 cadre, dar aseară forţele au suplimentate, astfel încât, în acest moment, avem acolo 28 de subofiţeri şi doi ofiţeri care se ocupă cu monitorizarea focarelor şi stingerea definitivă a incendiilor survenite la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Sibiu. Din fericire, Vâlcea nu a fost afectată decât foarte puţin în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un incendiu a intrat pe raza teritorială a judeţului, dar a fost imediat stins. Colegii noştri vor fi mobilizaţi în zonă în ajutorul celor din Sibiupână la stingerea completă a incendiilor', a declarat, luni, Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-13

TAGURI: incendiu, transalpinaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image