2017-01-18 14:54

EVENIMENT


În 2014, Conferinţa Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare vine în România

 |  16:12
În 2014, Conferinţa Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare vine în România

În perioada 12-15 mai, la Cartagena de Indes,Columbia, a avut loc aXI-a Conferinţă Mondială a Marilor Loji MasoniceRegulare. Marea LojăNaţională din România a fost reprezentată la cel maiînalt nivel, deMarele Maestru Radu Bălănescu şi de Marele Maestru dinTrecut Eugen Ovidiu Chirovici, se arată într-un comunicat al Marii Loji Naţionaledin România.

Marea LojăNaţională din România şi Marea Lojă aRusiei şi-au depus candidatura pentru organizareacelei de-a XIII-aReuniuni a ConferinţeiMondiale, care, potrivit regulilor în vigoare,urmează să aibă loc în Europa, în 2014. Sâmbătă, 14 mai 2011, participanţiila lucrări au desemnat prin votMarea Lojă Naţională din România dreptgazdă a evenimentului, care va avea loc la Bucureşti.

Desemnarea Marii Loji Naţionale din România este celmai important succes al Masoneriei Universale Regulare din România, din 1993 şipână acum. Menţionăm că lucrărileConferinţei Mondiale reprezintă, la un interval de 18 luni, cel mai importanteveniment al Masoneriei Universale Regulare,desfăşurându-se defiecare dată pe alt continent.

Mai mult, în perioada noiembrie 2012-mai 2014, MareleMaestru al Marii Loji Naţionale din România, Radu Bălănescu, devine PreşedinteExecutiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare. Evenimentulatrage, pe lângă reprezentanţi ai Ordinului din peste 200 de ţări ale lumii, personalităţiale societăţii civile, devenind un prilej de reafirmare a valorilor ţării gazdă.

„Menţionăm că, în Europa, reuniuni anterioare aleConferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare au mai fost organizate înultimele două decenii doar de Franţa şi Spania”, se mai arată în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image