2018-12-15 09:06


În timp ce DIICOT reţine traficanţii de etnobotanice, Curtea de Apel îi eliberează. Planul Guvernului de eliminare a magazinelor de ''vise'', aplicat neunitar

 |  19:21
În timp ce DIICOT reţine traficanţii de etnobotanice, Curtea de Apel îi eliberează. Planul Guvernului de eliminare a magazinelor de ''vise'', aplicat neunitar
Ceimai importanţi traficanţi de substanţe etnobotanice din Capitală, arestaţi înurmă cu o săptămână, au fost eliberaţi de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti careau apreciat că nu prezintă pericol social, dispunând cercetarea de către DIICOTîn stare de libertate.

Membriigrupării de traficanţi aduceau drogurile din China, Spania şi Franţa, iar înurma percheziţiilor poliţiştilor Brigăzii Antidrog sub coordonarea procurorilorDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism (DIICOT), care au avut loc în 11 aprilie, în Bucureşti şi Galaţi, aufost ridicate mai multe kilograme de substanţe de tip "etnobotanic"şi bunuri folosite la porţionarea şi ambalarea stupefiantelor.

Înurma percheziţiilor la domiciliile celor 20 de membri ai grupării de traficanţişi la firmele prin care erau vândute drogurile au fost ridicate mai multekilograme de substanţe tip "etnobotanic" ce urmează să fie analizateîn laboratorul central de analiză a drogurilor din cadrul IGPR, precum şibunuri folosite la porţionarea şi ambalarea drogurilor. De asemenea, anchetatoriiau sigilat mai multe societăţi comerciale. Majoritatea drogurilor vândute demembrii grupării prin mai multe firme de etnobotanice proveneau din China, darşi din Spania şi Franţa.

PotrivitDIICOT, în perioadaiulie 2010-martie 2011, membrii grupării infracţionale au introdus peteritoriul României şi au vândut droguri de risc şi de mare risc prinintermediul unor societăţi de comercializare a produselor etnobotanice.

Deşisocietăţile respective au fost sancţionate în repetate rânduri şi în urmacontroalelor succesive reprezentanţilor acestor societăţi li s-a adus lacunoştinţă că produsele comercializate au conţinut psihotrop, activitatea infracţionalăa continuat.

ProcuroriiDIICOT au dispus începerea urmăririi penale faţă de 20 de persoane şi 13societăţi comerciale prin intermediul cărora au fost comercializate substanţelestupefiante şi psihotrope, fiind acuzate de constituire a unui grupinfracţional organizat, trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi demare risc.

În11 aprilie, Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă penumele acuzaţilor, care au contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, unde judecătorii au stabilit, marţi, că eipot fi cercetaţi în stare de libertate, impunându-le interdicţii de a părăsilocalitatea de domiciliu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...