2017-01-18 01:40

EVENIMENT


În timp ce instituţia este vizată de un control de la Bucureşti, Şeful Poliţiei de Frontieră Timiş a demisionat

 |  18:55
În timp ce instituţia  este vizată de un control de la Bucureşti, Şeful Poliţiei de Frontieră Timiş a demisionat

Şeful Poliţiei deFrontieră Timiş, Cornel Iureş, a demisionat ieri, reprezentanţii instituţieispunând că este vorba despre "un act unilateral", însă în cursulzilei de ieri, la sediul Poliţiei de Frontieră Timiş avea loc un control alIGPF care vizează activitatea managerială din anii 2009-2010.

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Mihaela Marcoff, a declarat că şefulacestei instituţii, Cornel Iureş, a demisionat dinfuncţie, ea precizând că "este un act unilateral" şică nu poate preciza motivele. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt alInspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), Fabian Bădilă, adeclarat că ieri la sediul Poliţiei de FrontierăTimiş a avut loc un control al "activităţii manageriale din anii2009-2010", el precizând că va oferi alte informaţii dupăîncheierea verificărilor.

Potrivitunor surse judiciare, alături de Cornel Iureş au demisionat şi alţi cinciofiţeri de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş, între aceştianumărându-se adjunctul lui Iureş şi doi şefi de birou.

Celelalte patrudemisii depuse ieri la Poliţia de Frontieră Timiş sunt ale şefului Punctului deTrecere a Frontierei Moraviţa, comisar-şef Dan Rovinar, adjunctul sectoruluiMoraviţa, comisar-şef Tudorică Marian, şeful STCS, comisar-şef Marius Dinu, şi şefulBiroului pentru combaterea infracţiunilor transfrontaliere, subcomisar IosifNicoară.

CornelIureş a devenit şeful Poliţiei de Frontieră Timiş în februarie 2010, elînlocuindu-l pe Dorel Andraş, care a fost avansat.

Vămile din custodie, ţinte ale descinderilorDGA şi DNA

În lunafebruarie, aproximativ 140 de vameşi şi poliţişti de frontieră au fost ridicaţide anchetatori în urma unor descinderi care au avut loc la Vămile Stamora Moraviţa(Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin) şi la locuinţele lor. În urma audierilor laDNA, au fost arestaţi 93 de poliţişti şi vameşi din Naidăş (Caraş-Severin),Foeni şi Moraviţa (Timiş). Atunci, zeci de politişti şi mascaţi, coordonaţi deofiţeri ai DGA şi de procurori ai DNA, au descins în vămile respective, mai mulţivameşi şi poliţişti de frontieră fiind suspectaţi de luare de mită şi de înlesnirea traficului cu ţigări din Serbia. Vama Stamora Moraviţa, aflată la graniţa cuSerbia, a fost blocată, după ce două autocare pline cu poliţişti şi ofţeri aiDirecţiei Generale Anticorupţie (DGA), coordonaţi de procurori ai DNA, au ajunsla punctul de trecere a frontierei. De asemenea, în aceeaşi zi, mai multefiltre au fost organizate pe drumul dintre Timişoara şi Vama Stamora Moraviţa,iar descinderi au avut loc şi la locuinţele vameşilor, şi la cele ale poliţiştilordin municipiu.

În judeţulCaraş-Severin, zeci de mascaţi au descins la Vama Naidăş, a cărei activitate afost blocată, în timp ce pe drumurile din judeţ au fost organizate mai multefiltre. Descinderi similare au avut loc şi în Reşita, la locuinţele vameşilor şiale poliţiştilor de frontieră vizaţi de anchetatori. La vremea respectivă, purtătorulde cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin,Emilia Maghiar, a declarat că inspectoratul nu comentează această acţiune aDGA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-20

Mai multe imagini:
În timp ce instituţia  este vizată de un control de la Bucureşti, Şeful Poliţiei de Frontieră Timiş a demisionat
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image