2018-07-20 00:36


ÎN VIZORUL DNA. Adrian Ţuţuianu, dat pe mâna procurorilor de denunţătorul lui Ion Stan

 |  21:00
ÎN VIZORUL DNA. Adrian Ţuţuianu, dat pe mâna procurorilor de denunţătorul lui Ion Stan

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a fost denunţat la DNAde omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima, care susţine că i-ar fi dat mită electorală înaintea alegerilor locale din vara anului trecut. Este vorba despre 30.000 de euro plătiţi de omul de afaceri pentru afişe şi bannere şi 20.000 de euro – bani gheaţă – pentru cheltuieli electorale, în schimbul obţinerii unor contracte cu primăriile din judeţul Dâmboviţa. Contactat de PUTEREA, Adrian Ţuţuianu neagă că ar fi primit aceşti bani de la Dima – denunţător şi în dosarul deputatului Ion Stan – şi spune că totul este „o mizerie a unui individ certat cu legea”.

Adrian Ţuţuianu a spus că a dat declaraţii în faţa procurorilor DNAnumai în cauza ce-l priveşte pe Ion Stan şi nu are cunoştinţă ca ancheta să-l vizeze şi pe el. „Nu ştiu de dosar. Am dat declaraţii în dosarul lui Stan. E o mizerie pusă la cale de un individ certat cu legea. Neg că aş fi primit aceşti bani. Bannerele au fost plătite de echipa de campanie din conturile partidului, există documente. Nicuşor Sorin Dima a vrut să fie candidat, iar eu l-am refuzat”, a declarat Adrian Ţuţuianu. Potrivit portalului de ştiri ziare.com, procurorii DNAau disjuns cauza cu privire la Adrian Ţuţuianu din dosarul lui Ion Stan şi continuă cercetările într-o cauză separată, pentru trafic de influenţă. „Întrucât la data de 23.11.2012, Dima Nicuşor Sorin a denunţat şi pretinse fapte penale comise de numitul Ţuţuianu Adrian în perioada iunie 2012, cu ocazia campaniei electorale pentru alegerile locale, se va dispune disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor sub aspectul infracţiunii de trafic de influenţă într-o cauză separată”, se arată în rechizitoriul DNAde la instanţa supremă. Oficial, DNA nu confirmă, dar nici nu infirmă faptul că procurorii ar fi început urmărirea penală împotriva lui Adrian Ţuţuianu, susţinând că „informaţiile nu sunt publice”.

Ţuţuianu a „picat pe tehnică”

În denunţul scris în noiembrie 2012, omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima susţine că a dat mită pentru a obţine de la CJ Dâmboviţa construcţia unei baze sportive – un teren de fotbal şi anexe – în comuna Perşinari. Firma fratelui său, Terra Construct, încheiase deja un contract cu Consiliul Local Perşinari, iar procurorii l-au interceptat pe Dima în timp ce vorbea cu Ion Stan despre acest contract. În interceptare apare şi numele lui Adrian Ţuţuianu.

Stan Ion (S.I.): Deci tu spune-mi cu ce să te ajut!

Dima Sorin (D.S.): Deci îmi trebuie aşa...

S.I.: Eu i-am spus că mă-ntâlnesc cu tine.

D.S.: (...) trebuie să mă apuc să m... dracu, să... muncesc ceva cu frati-miu, măcar? Hai să-i dau lu' ăsta, mai e... Stau cu utilajele pe dreapta, ce fac? Să-mi daţi să mănânc ceva!

S.I.: Ce poate să facă?

D.S.: Plus de a... plus de-asta, am, am contractele astea, ziceţi, la... la Cojasca. Am pe o firmă insolventă. Poate găsesc o soluţie să... s-o transfer, dracului, contractu' pe altă firmă. Da' trebuie să vezi dacă e finanţare, dacă e posibil, cum e posibil?

S.I.: Da. (…)

D.S.: La... la Perşinari, am baza aia sportivă, tot aşa... Am oprit-o, nici n-a venit bani, nici n-a... Am făcut mai mult decât trebuia, am rămas cu un miliard jumate...

S.I.: De şcoli, de şcoli sunt bani! Da' cum transferi activitatea?

D.S.: Păi, nu ştiu!

S.I.: Eu vorbesc cu Adrian. (n.n. – Ţuţuianu)”

Omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima este cel care l-a denunţat şi pe deputatul PSD Ion Stan, spunându-le procurorilor că în 2009 a plătit pentru peste 155.000 de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-12-12

TAGURI: Adrian_Tutuianu, Ion_Stan, ancheta_DNA, trafic_influenta

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova