2018-12-10 01:59


Incendiu de proporţii într-o pădure din Cluj. Pompierii au intervenit 24 de ore

 |  07:59
Incendiu de proporţii într-o pădure din Cluj. Pompierii au intervenit 24 de ore

Pompierii au reuşit să stingă incendiul de proporţii izbucnit, sâmbătă, la o pădure din zona comunei Măguri Răcătău, judeţul Cluj, după aproximativ 24 de ore de intervenţie. La acţiunea de intervenţie a participat şi un elicopter care a executat 27 de deversări a 3.000 de litri de apă.

Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca al MAI a precizat, într-un comunicat de presă, că pădurea unde a izbucnit incendiul era una de foioase şi lemn de esenţă tare, fiind afectată o zonă de aproximativ şase hectare.

„În incendiul din Măguri Răcătău a fost afectată o zonă de aproximativ şase hectare, pădure de foioase şi lemn de esenţă tare. Incendiul a fost lichidat duminică, efortului concentrat al forţelor participante alăturându-se şi natura prin ploaia torenţială căzută în zonă. Întrucât intervenţia a fost îngreunată de zona greu accesibilă şi curenţii de aer ce favorizau răspândirea jarului, precum şi multitudinea de focare izbucnite simultan, pompierii au solicitat şi au fost sprijiniţi în misiune, pe calea aerului, de un elicopter MI-17, dotat cu dispozitivul de stingere acroşat tip Bambi-Bucket, al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca. Sâmbătă, elicopterul a executat 21 de deversări a câte 3.000 de litri de apă, iar duminică încă 6", se arată în comunicatul citat.

Potrivit reprezentanţilor Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca, pompierii ISU Cluj au fost ajutaţi la stingerea incendiului de 30 de localnici, de angajaţi ai Ocolului Silvic Gilău, Primăriei şi Consiliului Local Măguri Răcătău, de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Măguri Răcătău şi Poliţia Cluj.

În prezent, pompierii fac cercetări pentru a stabili cauzele care au dus la izbucnirea focului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-17

TAGURI: incendiu, proportii, padure, cluj, pompier, intervine, 24, ore
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...