2019-01-22 01:02


INCENDIU de proporţii într-un Parc Naţional din ROMÂNIA

 |  13:11
INCENDIU de proporţii într-un Parc Naţional din ROMÂNIA

Un incendiu de proporţii a izbucnit marţi noapte în Parcul Naţional Domogled, judeţul Mehedinţi. Acesta se manifestă la peste zece hectare de pădure de pin negru şi vegetaţie uscată, scrie news.ro.

”Incendiul se manifestă pe un versant cu două piscuri, pe o suprafaţă de circa zece gectare, în mai multe focare izolate (10, 12 focare pe fiecare pisc). Arde atât vegetaţia uscată, cât şi pin, într-o zonă muntoasă greu accesibilă forţelor şi mijloacelor de intervenţie”, a anunţat IGSU.

Pentru a stabili aria de manifestare, focarele şi posibilităţile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au efectuat recunoaşterea din aer cu elicopterul SMURD.

Miercuri dimineaţă, peste 60 de salvatori militari şi zece lucratori silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure.

Totodată, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket”, din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-19

TAGURI: incendiu vegetatie, parc national domogled, mehedinti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...