2018-12-14 21:27


Incendiu puternic de pădure în zona Izvoarele Cernei

 |  12:13
Incendiu puternic de pădure în zona Izvoarele Cernei

Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Augustin Malacu, a declarat, luni, că pompierii intervin pentru lichidarea unui incendiu de pădure izbucnit pe o suprafață de circa 50 de hectare în zona Izvoarele Cernei, comuna Padeș.

Augustin Malacu a mai spus că incendiul a izbucnit duminică dimineața în punctul Stânca Roșie din zona Izvoarele Cernei. Reprezentanți ISU Gorj și ai Ocolului Silvic și Parcului Național Domogled s-au deplasat de urgenţă la faţa locului.

"Ieri (duminică — n.r.) dimineață în jurul orei 09,00 pe sistemul de apel 112 ISU Gorj a fost anunțat de izbucnirea unui incendiu în punctul Stânca Roșie, Izvoarele Cernei. Imediat, la fața locului s-au deplasat forțe din cadrul Inspectoratului, 15 subofițeri și un ofițer și forțe din cadrul Ocolului Silvic Baia de Aramă și Parcului Național Domogled, în total 18 persoane. La ajungerea la fața locului s-au luat măsuri urgente de realizare a unui dispozitiv astfel încât să nu permită propagarea incendiului. Intervenția a fost și este în continuare grea din cauza terenului accidentat și lipsei comunicațiilor. În dimineața zilei de luni s-au deplasat la fața locului încă 30 de subofițeri din cadrul Inspectoratului, sub comanda unui ofițer, și cinci lucrători ai Ocolului Silvic Baia de Aramă. În continuare se lucrează la lichidarea incendiului, aceasta fiind localizat și fără a exista pericol de propagare la vecinătăți", a precizat Augustin Malacu, pentru Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj a mai spus că incendiul a pornit de la un foc deschis care a fost lăsat nesupravegheat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: incendiu, puternic, padure, zona, izvoarele, cerna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...