2018-12-16 03:19


Începe recensământul!

 |  14:51
Începe recensământul!

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din România se va desfăşura în perioada 20-31 octombrie 2011. Datele complete ale recensământului, strânse de cei peste 120.000 de recenzori care le vor colecta, urmează să fie disponibile peste 27 de luni, în 2014.

Ministrul de interne, Traian Igaş, împreună cu şefii principalelor instituţii publice implicate în organizarea recensământului au îndemnat, marţi, într-o conferinţă de presă, opinia publică să participe deschis la acest proces, unic pentru România după aderarea la Uniunea Europeană.

Reprezentanţii autorităţilor au dorit să sublinieze că românii nu au de ce să se teamă de recensământul populaţiei şi al locuinţelor, pentru că datele oferite de aceştia în formularele de recensământ nu vor fi folosite împotriva lor.

Ei au evitat să amintească despre eventuale sancţiuni în cazul în care oamenii nu doresc să coopereze, deşi au spus că legea prevede amenzi de până la 5.000 de lei.

„Vrem să ştim numărul populaţiei, numărul şoferilor, numărul salariaţilor în întregul sistem de stat, să avem o situaţie clară pe care la începutul lui 2012 să o facem publică în ce priveşte recensământul”, a spus Igaş.

Sloganul sub care este organizat recensământul, „Pentru că fiecare contează!”, relevă ideea că fiecare persoană înregistrată şi fiecare informaţie obţinută cu prilejul recensământului contează în fundamentarea programelor şi proiectelor de dezvoltare atât la nivelul UE, cât şi în plan naţional şi local.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...