2017-01-24 13:16


UPDATE. Infotrafic: 80 de drumuri judeţene blocate, 71 de localităţi izolate

 |  10:14
UPDATE. Infotrafic: 80 de drumuri judeţene blocate, 71 de localităţi izolate

UPDATE 13.21: Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) informează că sâmbătă dimineaţa 80 de drumuri judeţene erau blocate, iar 71 de localităţi erau izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, remedierea acestei situaţii constituind o prioritate pentru autorităţi.

Peste 3.300 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor - poliţişti, jandarmi şi pompieri - au acţionat, la nivel naţional, în 19 judeţe afectate de căderile masive de zăpadă, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse de aceste fenomene meteorologice.

Ministerul Administraţiei şi Internelor, în colaborare cu celelalte structuri din Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, au desfăşurat, în cursul zilei de vineri, 1.327 de intervenţii, cu prioritate pentru deblocarea şi degajarea circulaţiei rutiere şi feroviare, acordarea ajutorului medical de urgenţă şi transportul persoanelor din localităţile izolate.

Elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au executat nouă misiuni aeriene umanitare cu trei elicoptere, pentru transportul a nouă pacienţi din judeţele Buzău, Sibiu, Covasna, Iaşi şi Teleorman.

Sâmbătă dimineaţa, un elicopter din cadrul Unităţii Speciale de Aviaţie din Tulcea a decolat pentru a face un transport de alimente către o navă blocată pe Dunăre, în zona milei 43.

Potrivit situaţiei înregistrate sâmbătă dimineaţă, 80 de drumuri judeţene erau blocate, iar 71 de localităţi erau izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare. Remedierea acestei situaţii şi asigurarea unui trafic rutier şi feroviar în condiţii de normalitate reprezintă o prioritate şi pentru perioada următoare.

În ceea ce priveşte problemele semnalate în alimentarea cu energie electrică, MAI spune că au fost probleme în cinci localităţi din judeţul Buzău.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează, potrivit datelor primite de la dispeceratele judeţene de poliţie, că sâmbătă dimineaţa circulaţia era întreruptă din cauza zăpezii viscolite pe DN22 Râmnicu Sărat – Băile, judeţul Buzău, şi pe DN23B Stupina – Ciorăşti, judeţul Vrancea.

Circulaţia ar putea fi să fie redeschisă pe DN22 pe parcursul zilei de sâmbătă. În localitatea vrânceană Ciorăşti se poate ajunge, deocamdată, pe DN23A Milcovul – Ciorăşti, potrivit Mediafax.

Tot din cauza zăpezii viscolite sunt impuse restricţii de tonaj pe următoarele drumuri naţionale DN2C Costeşti (BZ) - Slobozia; DN1H Aleşd (BH)- Nuşfalău (SJ), unde nu au voie să circule vehiculele cu masa mai grea de 3,5 tone.

Restricţie pentru traficul greu, peste 7,5 tone, pe DN24C Manoleasa - Rădăuţi-Prut (BT).

Pe DN10 Buzău - Braşov se menţine restricţia impusă autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, însă nu din cauza zăpezii, ci a infrastructurii degradate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme severă iminentă referitoare la ceaţă, valabilă până la ora 11.00, pentru judetele Teleorman, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, precum şi pentru sudul judeţelor Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi sectoarele de drum aferente acestor judeţe. Fenomenul va determina reducerea vizibilităţii sub 200 m şi izolat sub 50 de metri.

Din informaţiile primite de la echipajele de poliţie până în acest moment, ceaţa este prezentă astfel: pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, între kilometrii 11 şi 36 - vizibilitate sub o sută de metri; pe Autostrada Soarelui - vizibilitate peste 100 de metri; judeţul Giurgiu, DN5, zona Uzunu - vizibilitate sub o sută de metri; judeţul Brăila, DN21 (E584) - vizibilitate sub o sută de metri; pe alocuri există porţiuni de carosabil alunecos; judeţul Ilfov, DN1, în zona Otopeni + vizibilitate sub o sută de metri; judeţul Prahova, zona Ciorani - vizibilitate sub o sută de metri.

În zona Ciorani, sâmbătă, în jurul orei 8.20, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate patru autovehicule, circulaţia fiind întreruptă.

Poliţia recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa în mers, iar atunci când ceaţa este densă să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-02

TAGURI: restrictii, zapada, infotraficComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image