2018-12-10 20:02


Inginer român, membru al echipajului unui petrolier norvegian, inculpat pentru poluarea mării

 |  15:10
Inginer român, membru al echipajului unui petrolier norvegian, inculpat pentru poluarea mării

Proprietarul norvegian al unui petrolier, Det Stavangerske Dampskibsselskab (DSD) Shipping, alături de alţi patru membri ai echipajului, inclusiv un inginer român, au fost inculpaţi miercuri pentru poluarea mării, relatează site-ul IHSMaritime360.com, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, între cele şapte capete din actul de acuzare, reţinute de juriu, se află conspiraţie, obstrucţionarea justiţiei şi manipularea martorilor.

Conform rechizitoriului, proprietarul şi inginerii român Daniel Paul Dancu, în vârstă de 51 de ani, şi chinezi Bo Gao, în vârstă de 49 de ani, Xiaobing Chen, în vârstă de 34 de ani, şi Xin Zhong, în vârstă de 28 de ani, au conspirat să folosească o "conductă magică" pentru a ocoli echipamentul de control, în timp ce lucrau la bordul petrolierului Stavanger Blossom în 2014.

De asemenea, DSD şi angajaţii săi sunt acuzaţi că au umplut saci de plastic cu reziduuri petroliere de la bordul navei şi i-au aruncat peste bord. În perioada 12-19 noiembrie, când vasul era amarat în portul Mobile din statul Alabama, DSD şi unii dintre acuzaţi au cerut membrilor echipajului să mintă Paza de Coastă americană în legătură cu aruncarea sacilor peste bord, potrivit aceleiaşi surse.

DSD riscă, în cazul în care va fi găsită vinovată, o amendă de până la 500.000 de dolari pentru fiecare capăt de acuzare, dar şi alte sancţiuni. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-15

TAGURI: inginer, roman, membru, echipaj, petrolier, norvegian, inculpat, poluare, mare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...