2019-03-23 16:57


Iniţiativa România a solicitat Departamentului de Stat al SUA SUSPENDAREA VIZEI lui Liviu Dragnea - DOCUMENT

 |  12:00
Iniţiativa România a solicitat Departamentului de Stat al SUA SUSPENDAREA VIZEI lui Liviu Dragnea - DOCUMENT

Iniţiativa România anunţă, marţi, că a cerut Departamentului de Stat al Statelor Unite suspendarea vizei şi aplicarea interdicţiei de a intra pe teritoriul SUA pentru Liviu Dragnea.

Solicitarea, anunţă mişcarea civică, a fost făcută în baza Decretului 7750 din 12 ianuarie 2014, par. (1) lit. (c), par. 3, par. 4 şi par. 6, emis de Preşedintele SUA, şi a Regulamentului 22 CFR 41.122.

Conform Decretului 7750, având în vedere “efectele profund negative pe care corupţia instituţiilor publice le are asupra eforturilor Statelor Unite de a promova securitatea şi de a consolida instituţiile democratice şi sistemul pieţei libere”, precum şi “importanţa pe care Statele Unite şi comunitatea internaţională o acordă luptei împotriva corupţiei”, intrarea pe teritoriul american se suspendă în cazul demnitarilor ale căror fapte de “delapidare a banilor publici sau de amestec în procedurile judiciare, electorale sau alte proceduri publice au efecte negative serioase asupra intereselor naţionale ale Statelor Unite”.

Decretul prezidenţial 7750 defineşte efectele negative serioase asupra intereselor naţionale ale Statelor Unite astfel: consecinţe asupra “activităţii economice internaţionale ale companiilor americane, obiectivelor SUA de asistenţă externă, securităţii SUA în faţa infracţionalităţii transnaţionale şi terorismului, sau asupra stabilităţii naţiunilor şi instituţiilor democratice”.

"Liviu Dragnea îndeplineşte integral criteriile prevăzute de Decretul 7750, fiind condamnat, trimis în judecată sau cercetat penal în 4 dosare (3 în România şi unul în Brazilia) pentru fapte penale privind fraude electorale, fraudă cu fonduri publice europene, spălare de bani sau abuz în serviciu. De asemenea, domnul Liviu Dragnea este iniţiatorul unei ofensive începute în ianuarie 2017 împotriva statului de drept şi justiţiei independente, care pune în pericol atât stabilitatea Românei şi a instituţiilor democratice, cât şi investigarea infracţionalităţii transnaţionale, în special corupţia transfrontalieră şi terorismul", se arată într-un comunicat de presă al mişcării civice, remis marţi MEDIAFAX.

Mişcarea civică Iniţiativa România susţine că preşedintele PSD a devenit un "pericol grav şi iminent la adresa democraţiei, statului de drept, securităţii României şi a aliaţilor din UE şi NATO", iar acesta "trebuie să primească un semnal clar că România trebuie să rămână pe un drum democratic şi că parteneriatul strategic cu Statele Unite se bazează pe valori democratice comune şi pe respectarea deplină a standardelor statului de drept.

"Deturnarea parcursului european şi euro-atlantic al României de către un inculpat cu interese penale împotriva intereselor a peste 20 de milioane de cetăţeni români trebuie să-şi găsească un răspuns fără echivoc şi definitiv, atât în România, cât şi în afara ei", se mai arată în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-24

Documente:

TAGURI: initiativa romania, viza america, suspendare viza liviu dragnea,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
24 Apr 2018

nu cred ca cineva ii va baga in seama pe acesti palavragii, mai ales atata timp cat dragnea doar ce a fost invitat in Izrael si 2), oricine se va intreba de ce nu se actioneaza impotriva lui dragnea intre granitele nationale, el nefiind fugar,etc., adica ce fac Justitia si aceste "miscari civice", in afara de a se lamenta?
LEVST.
24 Apr 2018

oare acestia( de la Initiativa) si alte asemenea organizatii, ong-uri, etc., chiar nu vad ca nimic nu are rezultat si ca numai o miscare radicala mai poate indrepta situatia din Romania? Fac pariu ca vad si stiu foarte bine chiar si solutia, adica bomba atomica politico-administrativa, si stiu -la fel de bine- ca din interior, aceasta nu poate fi detonata , iar solutia cu Monarhie Engleza, este singura rezonabila...Ei , toti, stiu toate acestia, insa nu spun absolut nimic de aceasta solutie, tocmai pentru ca sefii la toate organizatiile, asociatiile, etc., de acest fel sunt AGENTI INFILTRATI ai fostei securitati si nomenclaturi comuniste, care regizeaza si aceste " proteste", etc., tocmai pentru a tine focul mic in societate, adica a decompresa calculat, gradual, tensiunile sociale si prin aceste mijloace , de "critici"(niciodata cu actiuni serioase) ale diverselor asociatii "civice"...Vreti sa acceptati sau nu, realitatea este ca in Romania nu s-a schimbat mare lucru, doar ca dictatura personala s-a largit, iar beneficiarii sa-u inmultit, de la 10-20 la milion( pe vremea comunismului) s-a ajuns la chiar 200 per milion...Iar -in aceiasi ecuatie- saracia si saracii sunt tot la ele acasa, la peste 90 la suta din populatie...
HäNDEL
25 Apr 2018

Idioți, năimiți de dracu' sa-i ia ... Slugoi jegosi si pupici pe buci străine !
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...