2019-03-18 16:19


Inspecţia Judiciară CONTROLEAZĂ toate instanţele privind dosarele de mare corupţie şi redactarea motivărilor

 |  15:35
Inspecţia Judiciară CONTROLEAZĂ toate instanţele privind dosarele de mare corupţie şi redactarea motivărilor

Inspecţia Judiciară va efectua la toate instanţele din ţară, în semestrul II al acestui an, controale tematice privind respectarea termenelor legale de redactare a hotărârilor judecătoreşti, dosarele mai vechi de 10 ani şi dosarele de mare corupţie.

Potrivit unui anunţ postat vineri pe pagina de Facebook a instituţiei, vor fi efectuate controale tematice privind: activitatea magistraţilor-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; respectarea termenelor legale de redactare a hotărârilor judecătoreşti (toate instanţele); dosarele mai vechi de 10 ani (toate instanţele); dosarele de mare corupţie (toate instanţele).

De asemenea, Inspecţia Judiciară va efectua controale de fond la şase instanţe din ţară, respectiv Judecătoria Sibiu, Judecătoria Turda, Judecătoria Târgu Mureş, Tribunalul Sibiu, Tribunalul Cluj şi Curtea de Apel Iaşi.

Citeşte şi: Tarcea: Am dat termen ca până la 1 septembrie judecătorii să motiveze toate sentinţele de la Înalta Curte

Cu o zi în urmă preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, declara că le-a dat termen judecătorilor până la 1 septembrie pentru a motiva toate deciziile, ea afirmând, într-un interviu la Realitatea TV, că în caz contrar va fi sesizată Inspecţia Judiciară.

În prezent, la Instanţa supremă sunt în aşteptare motivări ale deciziilor de condamnare sau achitare în dosare importante în care sunt implicaţi, printre alţii, Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta, Elena Udrea, Alina Bica, Radu Mazăre, Dan Şova, Constantin Niţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-20

TAGURI: inspectia judiciara, control, dosare, raport,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
20 Iul 2018

SAU TREZIT CIND SA FURAT TOATA TARA , CU GAZE , PETROL , MINEREURI , INTREPRINDERI . TOTUL A DISPARUT SI PENSI SPECIALE . DAR SI SALARI DUPA URECHE , FARA O GRILA DE SALARIZARE UNITARA PE TARA . FRECTIE LA PICIORUL DE LEMN
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...