2017-01-17 17:08

EVENIMENT


Inspecţia Judiciară va face verificări la instanţele implicate în soluţionarea cazului Thyssen Stahl

 |  18:25

Inspecţia Judiciară din cadrulConsiliului Superior al Magistraturii va face verificări la toate instanţeleimplicate în cazul semnalat de firma germaneThyssen Stahl, care a reclamatfaptul că un procesul început în 1983 nu a fost încă soluţionat, informeazăCSM, printr-un comunicat.

În fapt, firma germană ThyssenStahlGmbHa făcuto contestanţie cu privire la modalitatea deînregistrare şi repartizare a cauzei în căile ordinare/extraordinare de atac,precum şi a diferitelor tipuri de cereri incidentale şi accesorii. Potrivit CSM, demersul InspecţieiJudiciare vine după ce Secţia pentru judecători a Consiliului Superior alMagistraturii a constatat durata excesivă a procedurilor judiciare derulate înaceastă cauză. De asemenea, CSM a hotărâtmonitorizarea, la nivelulInspecţiei Judiciare de pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii,a dosarelor mai vechi de 6 luni, respectiv un an, cu indicarea datei iniţialede înregistrare a dosarelor în sistem.

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, asusţinut săptămâna trecută, în şedinţa CSM la care a participat şi premierulEmil Boc, că în Parlamentul German se discută o iniţiativă de suplimentare aMCV cu încă un obiectiv legat de durata proceselor, plecând de la dosarulThyssen, care se judecă în România de 27 de ani. "Ambasadorul german afost în audienţă la Ministerul Justiţiei şi a comunicat faptul că înParlamentul German-Bundestag, la ora aceasta se pare că se va discuta oiniţiativă de suplimentare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu încă unobiectiv care ţine de durata proceselor plecând de la cauza Thyssen, pe care oaveţi astăzi pe rolul dumneavoastră", a declarat Predoiu, întimpul şedinţei CSM. Ministrul justiţieia afirmat că termenele lungi de soluţionare a dosarelor uneori au şi alte cauzedecât lipsa de personal, mai ales că unele instanţe au resorbit stocul dedosare din 2009 şi altele nu.

În urmă cu o săptămână, CSM a dezbătutsesizarea depusă de Thyssen Stahl GmbH, care a reclamat faptul că un procescomercial în care este implicată compania se află pe rolul instanţelor dinRomânia din 1983. Compania a reclamat faptul că instanţele au desfiinţat, demai multe ori, hotărâri definitive şi irevocabile, prin admiterea unorconstestaţii în anulare, în procesul cu firma românească SC MetalexportimportSA Bucureşti. În sesizarea depusă la CSM, firma germană a reclamat atâtîncălcarea unui termen rezonabil în acest proces, dar şi aspecte referitoare lalegalitatea unor hotărâri pronunţate de-a lungul timpului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image