2019-01-17 13:07


Inspector al Finanţelor Publice Ilfov, reţinut de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

 |  07:23
Inspector al Finanţelor Publice Ilfov, reţinut de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Un inspector al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Ilfov a fost reţinut, joi seara, de procurorii DNA, el fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Gabriel Niculescu, inspector fiscal cu grad de consilier principal în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Ilfov – Serviciul de Inspecţie Fiscală, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată (cinci acte materiale) şi trafic de influenţă, (patru acte materiale).

Procurorii susţin că, în intervalul februarie-aprilie 2015, în contextul în care un om de afaceri (martor denunţător) dorea să-şi reactiveze o firmă declarată inactivă ca urmare a nedepunerii la termen a declaraţiilor fiscale, Gabriel Niculescu i-a pretins şi primit de la acesta, în mai multe tranşe, sumele de 1.000 de euro şi 3.200 de lei, precum şi bunuri alimentare şi băuturi alcoolice şi nealcoolice, în sumă de 729 de lei, în schimbul cărora inspectorul fiscal a întocmit actele necesare reactivări societăţii respective.

Mai exact, în cursul lunii februarie 2015, inspectorul fiscal i-a pretins omului de afaceri, la sediul A.J.F.P. Ilfov, o sumă neprecizată de bani pentru reactivarea firmei, cerându-i să se întâlnească într-o benzinărie din comuna Mogoşoaia. În aceeaşi zi, după aproximativ două ore cei doi s-au întâlnit la locul convenit, prilej cu Niculescu a primit cu titlu de mită suma de 300 de euro. Cu acelaşi prilej, inculpatul i-a mai solicitat o sumă neprecizată de bani, arătându-se nemulţumit de cuantumul sumei remise iniţial, potrivit procurorilor DNA.

Conformându-se solicitării inspectorului fiscal, martorul denunţător a stabilit o nouă întâlnire în ziua următoare, în aceeaşi staţie Peco, prilej cu care Niculescu a mai primit, cu titlu de mită, suma de 200 de euro.

Anchetatorii susţin că, la sfârşitul lunii februarie 2015, inculpatul i-a solicitat martorului denunţător să-i aducă la domiciliu suma de 500 de euro, cu titlu de mită, tot pentru urgentarea reactivării societăţii respective. Martorul denunţător s-a conformat şi deplasându-se la adresa indicată, i-a remis inculpatului suma de 500 de euro. Cu această ocazie, inspectorul fiscal i-a solicitat omului de afaceri să semneze un proces verbal, datat 27.02.2015, prin care se atesta efectuarea unui control de către organele fiscale la societatea acestuia din urmă (unul dintre semnatari fiind chiar inspectorul fiscal Gabriel Niculescu).

DNA a mai precizat că, în cursul lunii martie 2015, cu prilejul unei noi întâlniri iniţiată tot de inculpat, acesta i-a solicitat administratorului firmei respective, cu titlu de mită, suma de 1.000 de euro, comunicându-i faptul că o parte din aceşti bani trebuie să o dea altor funcţionari ierarhic superiori, din cadrul A.J.F.P. Ilfov, în vederea obţinerii unor aprobări necesare reactivării societăţii comerciale.

Omul de afaceri s-a conformat şi de această dată solicitării, dar a menţionat că nu poate să-i remită decât echivalentul în lei a sumei de 500 de euro, fapt pe care l-a şi făcut în aceeaşi seară, dându-i inculpatului suma de 2.100 de lei, tot în faţa locuinţei sale.

Potrivit anchetatorilor, în data de 7 aprilie 2015, omul de afaceri i-a remis cu titlu de mită inculpatului, la domiciliul său, un miel sacrificat în valoare de 400 de lei, în schimbul promisiunii că va obţine semnăturile şefilor săi pentru un document emis de A.F.P. Bragadiru, necesar înmânării deciziei de reactivare a societăţii în cauză.

La data de 14 aprilie 2015, inculpatul Niculescu i-a pretins martorului denunţător opt sticle de vin şi apă minerală, în valoare de 250 de lei, tot pentru obţinerea semnăturilor conducătorului organului fiscal, aviz necesar pentru emiterea deciziei de reactivare, invocată mai sus.

De asemenea, în data de 20 aprilie 2015, inculpatul Niculescu Gabriel, în cadrul unei alte întâlniri iniţiată tot de acesta, a pretins omului de afaceri suma de 1.000 de lei, pretinzând că trebuie să facă demersuri pe lângă organele ierarhic superioare pentru semnarea deciziei de reactivare a firmei. Martorul denunţător i-a remis efectiv suma de 100 de lei, motivând că nu mai are alţi bani asupra sa.

În data de 30 aprilie 2015, în cadrul unei întâlniri la sediul A.J.F.P. Ilfov, inculpatul, după ce a efectuat menţiunea în Registrul Unic de Control al societăţii (lucru pe care uitase să-l realizeze), privind finalizarea controlului fiscal asupra societăţii omului de afaceri, i-a solicitat cu titlu de mită acestuia din urmă suma de 1.000 de lei, un bax de apă minerală şi un bax de bere, susţin anchetatorii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-14

TAGURI: inspector, finante, publice, ilfov, retinut, dna, luare, mita, trafic, influenta, procuror
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


STRATEG
01 Mai 2015

Si toate magaziile , depozitele , angourile , lucreaza cu aprobarea lor . In toate comunele din inprejurimile Bucuresti . Si in apropierea , vecinatati , pietelor din oras la fel au depozite sau case inchiriate si complecteaza stocul . Sint magazine care se deschid 4 - 5 luni pe o firma si specific si dispare imediat , inainte de a veni controlul . Se repeta in acelesi spati de 25 ani si nu vede nimeni .
Random imageUltimele stiri

loading...