2017-01-23 06:37


Inspectorul de la „Jean Monnet”, înlocuit

 |  21:00
Inspectorul de la „Jean Monnet”, înlocuit

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a hotărât că inspectorul care trebuia să se ocupe de supravegherea activităţii de la Liceul „Jean Monnet” trebuie înlocuit, dar poate activa fără probleme la altă unitate de învăţământ.

„Prima măsură luată a fost înlocuirea inspectorului. Şi-a tratat cu superficialitate sarcinile de serviciu. Nu a sesizat că acel transfer a fost realizat ilegal. Inspectorul se va ocupa de supravegherea activităţii de la alte unităţi”, a declarat, pentru ziarul „Puterea”, şeful ISMB, Cristian Alexandrescu. Potrivit acestuia, inspectorul înlocuit ar putea pierde şi din bani. „Activitatea inspectorului va fi supravegheată. Consiliul de Administraţie al ISMB va stabili, la sfârşitul anului şcolar, dacă inspectorului trebuie să-i fie redus şi coeficientul. În această situaţie nu va mai putea participa la concursuri sau la alte activităţi”, ne-a mai explicat Cristian Alexandrescu.

Decizia ISMB de a-l înlocui pe inspectorul de la Liceul „Jean Monnet” a venit după ce Corpul de control al ministrului educaţiei a constatat că o elevă a fost transferată ilegal la unitatea şcolară. Ministerul Educaţiei a solicitat ca până la sfârşitul lunii decembrie din 2011 să fie analizată activitatea inspectorului şcolar responsabil de supravegherea activităţii de la Liceul „Jean Monnet” şi luarea măsurilor cuvenite.

A fi sau a nu fi la Nr. 9

În legătură cu eleva transferată ilegal, inspectorul general al ISMB spune că direcţiunea unităţii de învăţământ trebuie să ia o decizie. „Eu, ca inspectorat, nu pot să intervin, numai conducerea liceului poate lua o astfel de decizie”, ne-a mai declarat Cristian Alexandrescu.

Conducerea Liceului „Jean Monnet” nu o poate exmatricula însă momentan pe eleva transferată ilegal, deoarece aceasta figurează internată la ”. Presa a surprins-o însă pe eleva teoretic internată la un restaurant dintr-un mall bucureştean, alături de tatăl ei.

Managerul Spitalului „Obregia”, Monica Boer, ne-a declarat că legea îi interzice să spună dacă eleva de la Liceul „Jean Monnet” a fost sau nu internată la unitatea sanitară pe care o conduce.

Aceeaşi elevă a declanşat un mare scandal la Liceul „Jean Monnet” după ce a afirmat că a fost violată de profesorul de sport, în timpul unei excursii la munte. Inspectorii Corpului de control al ministrului educaţiei au constatat că excursia a fost organizată ilegal şi că eleva nu avea dreptul să fie transferată la liceul din Primăverii. Astfel, conducerea unităţii de învăţământ a fost înlocuită.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21

TAGURI: jean-monnet, viol, excursie, inspector, ISMB, ObregiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image