2017-01-17 02:52

EVENIMENT


Institutul Fundeni are două staţii noi de dializă cu câte 25 de locuri pentru copii şi adulţi

 |  17:56
Institutul Fundeni are două staţii noi de dializă cu câte 25 de locuri pentru copii şi adulţi

Managerul Institutului ClinicFundeni, conf. dr. Carmen Orban a anunțat inaugurarea a două noi stații dedializă, cu câte 25 de locuri pentru copii şi adulţi. Staţiile au fostrealizate în parteneriat public privat, valoarea acestora fiind de peste100.000 de euro. Carmen Orban a declarat că un aspect important îl reprezintăfaptul că „privatul nu ne consideră concurenţi, ci ne ajută”. Noul centru dedializă va avea 25 de locuri pentru copii şi aproape la fel pentru adulţi. Atâtcazarea, dar şi echipamentele şi staţia de dedurizare a apei sunt la cele maiînalte standarde”, a mai declarat managerul Institutului Clinic Fundeni.

Conform coordonatorului centruluipentru adulţi, prof. dr. Mihai Voiculescu, în noua unitate vor putea fiinvestigate şi tratate orice forme de nefrologie pentru bolnavii care suferă deorice afecţiuni renale. În fiecare an sunt iniţiate în cadrul clinicii între 40şi 60 de dialize la adulţi, bolnavii continuând tratamentul în unităţileteritoriale. La Institutul Clinic Fundeni rămân internaţi doar pacienţii aflaţiîn stare gravă, numărul bolnavilor rămaşi la această unitate fiind de 24-25.

Profesorul Gheorghe Chiriac Babei aprecizat că, de la demararea programului de dializă pentru copii în 1992, aufost trataţi şi vindecaţi peste 300 de copii. "Raportat la statisticileinternaţionale, stăm foarte bine. Mai mult, avem un caz, care poate fi premierămondială, un copil care este dializat de la nouă luni, după un an şi jumătatede dializă a fost supus unui transplant de rinichi, primind o bucăţică dinrinichiul mamei. Acum este foarte bine", a declarat doctorul Babei.

Statul român plăteşte tratamentul pentru10.000 de bolnavi la nivel naţional. Bugetul alocat acestui program este de 60milioane de lei pe an. Directorul general al CNAS, dr. Dorin Ionescu, aexplicat că un pacient poate face 150 de proceduri pe an, iar fiecare şedinţăcostă casa 472 de lei. În România, rata de creştere a cazurilor noi este de4-5% pe an, în timp ce rata europeană este de doar 1%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image