2017-01-18 14:14

EVENIMENT


Interlopi ajutați de un polițist

 |  21:00
Interlopi ajutați de un polițist

Procurorii DIICOT şi ofiţerii de la Crimă Organizată au ridicat, ieri, zece persoane, printre care și un agent de poliţie din Capitală, suspectate de şantaj, lipsire de libertate şi abuz în serviciu, prejudiciul ridicându-se la aproximativ un milion de euro.

Anchetatorii susţin că Aurelian Ciucă, împreună cu Ovidiu Tinichez, Emil Sburlea, Leonard-Dumitru Stoica, Radu Nae, Cristian Stan, Dumitru Năstase şi Tomiţă-Ştefan Gîlice au determinat, prin violenţă şi ameninţare, o parte vătămată, administrator al trei firme, având ca obiect de activitate construcţii şi consultanţă în construcţii, să le plătească în mod constant sume considerabile de bani, cu titlul de împrumut şi dobânzi nedatorate în realitate. „Fiind ameninţată şi agresată constant de către membrii grupării, victima a încheiat contractele de împrumut cu garanţie imobiliară şi le-a plătit acestora, în numerar sau prin virament în conturi bancare, diferite sume de bani”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Tot în contul acestor datorii inexistente, susţin procurorii, membrii grupării au folosit fără drept şi au refuzat să restituie trei autoturisme, mărcile Porche Cayenne, VW Touareg şi  BMW Z4, cumpărate în leasing de către partea vătămată.

În aceeaşi manieră, Aurelian Ciucă împreună cu alte persoane, prin violenţe şi ameninţări, au constrâns alte două părţi vătămate, din care una de profesie avocat, să le plătească mai multe sume de bani. Activitatea grupării a fost sprijinită de Radu Nae, agent principal în cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase, care, a furnizat date cu caracter confidenţial, din bazele naţionale de date. Prin faptele săvârşite, membrii grupării au cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Unul dintre suspecţii ridicaţi, ieri, de procurorii DIICOT şi ofiţerii de la Crimă Organizată pentru şantaj, lipsire de libertate şi abuz în serviciu este fostul soţ al unui procuror, şef secţie din Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. Divorţul dintre cei doi s-a pronunţat în data de 7 decembrie, la Judecătoria sectorului 4. Acţiunea de divorţ a fost formulată de soţie la sfârşitul lunii august, iar în urma procesului copilul celor doi i-a fost încredinţat mamei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-13

TAGURI: procurorii, diicot, crima organizata, interlopi, politistComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image