2017-01-21 06:18

EVENIMENT


Întoarcerea de la munte, un calvar. Pentru unii... Băsescu, în elicopter, turiştii, înghesuiţi pe DN 1

 |  19:19
Întoarcerea de la munte, un calvar. Pentru unii... Băsescu, în elicopter, turiştii, înghesuiţi pe DN 1

În timp ce sutele deturişti au îndurat ore în şir aglomeraţia de pe DN1, la întoarcerea spre Bucureştidin vacanţa de Revelion petrecută la munte, Traian Băsescu i-a survolat cuelicopterul, ajungând în Capitală în jumătate de oră.

PreşedinteleTraian Băsescu a plecat cu un elicopter, ieri după-amiază, din staţiuneaPredeal, unde şi-a petrecut Revelionul împreună cu premierul Emil Boc,miniştrii Gabriel Oprea şi Gheorghe Ialomiţianu, precum şi cu senatorul AnghelIordănescu.

Înjurul orei 15.00, şeful statului şi soţia sa au plecat din Predeal spreBucureşti la bordul unui elicopter.

Întot acest timp, circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu mare dificultate în zonastaţiunilor de pe Valea Prahovei, unde s-au format coloane de maşini pe ambelesensuri de mers, traficul fiind monitorizat de poliţişti, inclusiv dinelicopter. Începând cu orele prânzului, traficul rutier de pe DN1 a fost deviatde la Braşov către Valea Prahovei pe DN1A Săcele-Cheia-Ploieşti din cauzaaglomeraţiei.

Valea Prahovei,asaltată de mii de turişti

Miide turişti au petrecut vacanţa de Revelion pe pârtiile din Sinaia, Buşteni,Predeal şi Poiana Braşov, dar şi în zona Bran-Moieciu-Fundata, gradul deocupare în hotelurile şi pensiunile din aceste staţiuni fiind în jur de 90 lasută, informează Mediafax.

Devineri până duminică, pârtiile din Predeal şi Poiana Braşov au fost arhipline,însă nu toţi turiştii au fost cazaţi în pensiuni sau hoteluri, mulţi dintreaceştia venind doar pentru schi, săniuş sau pentru a lua aer de munte.

ÎnPoiana Braşov există aproximativ 3.000 de locuri de cazare în hotelurile dinstaţiune, acestea fiind ocupate în proporţie de 90-95%. Unele hoteluri au avutchiar rezervări de 100% pentru seara de Revelion.

LaPredeal, şi-au petrecut Revelionul aproximativ 10.000 de turişti, locurile dinhoteluri şi vile fiind ocupate în totalitate. Potrivit primarului localităţii,Ionel Goidescu, cele 5.000 de locuri de cazare din hotelurile şi vilele dinstaţiune au fost ocupate în totalitate. Goidescu a apreciat însă că alţi peste5.000 de turişti au petrecut Revelionul la Predeal în casele de vacanţă şi în apartamenteledin această staţiune.

LaBuşteni, gradul de ocupare a locurilor de cazare a fost de 85 la sută,aproximativ 3.000 de turişti petrecând Revelionul în această staţiune, adeclarat, ieri, pentru corespondentul Mediafax, Cristian Achim, de la Centrulde Informare Turistică Buşteni. Acesta a precizat că numărul turiştilor care aumers la Buşteni pentru a petrece Revelionul este aproximativ acelaşi ca şi anultrecut, însă, spre deosebire de anul trecut, când majoritatea turiştilor şi-afăcut din timp rezervări, anul acesta au fost şi turişti care s-au adresatCentrului de informare cu solicitări privind cazarea în 31 decembrie, la orele19.00.

LaSinaia şi-au petrecut Revelionul peste 10.000 de turişti. Potrivit purtătoruluide cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, locurile de cazare din staţiuneau fost ocupate în proporţie de aproape sută la sută, cu greu găsindu-se un locliber în marile hoteluri. Pe lângă cei aproape 10.000 de turişti care au ocupatlocurile de cazare omologate din Sinaia, alte câteva mii au petrecut Revelionulîn această staţiune în casele de vacanţă şi în apartamentele din oraş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-08

Mai multe imagini:
Întoarcerea de la munte, un calvar. Pentru unii... Băsescu, în elicopter, turiştii, înghesuiţi pe DN 1
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image