2017-01-19 11:29

EVENIMENT


Investigaţie extinsă la licitaţii trucate

 |  21:00
Investigaţie extinsă la licitaţii trucate

Consiliul Concurenţei a extins investigaţia privind o posibilăînţelegere între unele companii care ar fi participat cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Transgaz şi Romgaz pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale. Sunt vizate astfel alte şase companii care au participat la trei licitaţii organizate de Transgaz şi Romgaz.

În luna septembrie a.c., Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere între 17 companii de a participa cu oferte trucate, individuale şi în asociere, la opt licitaţii organizate de Transgaz SA şi Romgaz SA în perioada 2009 - 2011 pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente. „Aşa cum am mai spus, la acest caz am colaborat cu DIICOT, care ne-a furnizat noi indicii privind posibila implicare în trucarea licitaţiilor şi a altor şase companii alături de cele 17 suspectate iniţial. Dacă aceste practici vor fi confirmate, vom sancţiona corespunzător companiile implicate, iar amenzile, după cum ştiţi, sunt mari şi pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, aşteptăm companiile care doresc să coopereze cu noi  în cadrul programului de clemenţă şi le putem oferi imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-un comunicat remis redacţiei.

Cele şase companii suspectate de înţelegeri anticoncurenţiale, pentru care a fost extinsă investigaţia, sunt Petroconst SA, Armax Gaz SA, Insta Grup SRL, Zappa Electric SRL, Industrial Montaj SA şi Spoting SA. Valoarea totală a celor trei noi contracte încheiate de Transgaz şi respectiv Romgaz cu companiile investigate este de aproximativ 30 milioane lei.

Inspecţii inopinate la firme

În urma extinderii investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi sucursalele  companiilor Inspet SA,  Condmag SA, Rominsta SRL, Cis Gaz SA, Moldocor SA,  TMUCB SA-Sucursala Târgu-Mureş, Petroconst SA, Armax Gaz SA, Insta Grup SRL, Zappa Electric SRL, Industrial Montaj SA şi  Spoting SA. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice investigaţiei.

 La ora actuală, investigaţia se referă la 11 licitaţii organizate de Transgaz SA şi Romgaz SA şi sunt suspectate 23 de companii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-13

TAGURI: romgaz, transgazComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image