2018-12-16 13:22


Iohannis a aprobat urmărirea penală a unui fost ministru

 |  18:50
Iohannis a aprobat urmărirea penală a unui fost ministru

Preşedintele Klaus Iohannis a dat undă verde cererii de urmărire penală a lui George Homoştean, fost Ministru de Interne în perioada 4 septembrie 1978 –3 octombrie 1987, pe care Parchetul General îl acuză de infracţiuni contra umanităţii.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a solicitat, marţi, preşedintelui formularea cererii de urmărire penală a lui George Homoştean, pentru complicitate la infracţiuni contra umanităţii în cazul morţii disidentului Gheorghe Ursu.

Cererea a fost aprobată joi, anunţă Preşedinţia. "Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis (...) Ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Homoştean George, fost Ministru de Interne în perioada 4 septembrie 1978 –3 octombrie 1987, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-21

TAGURI: iohannis, urmarire penala, ministru ceausescu, george homostean
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...