2019-02-23 11:00


Iohannis a DECIS: NU o revocă pe Laura Kovesi. Care sunt MOTIVELE

 |  18:24
Iohannis a DECIS: NU o revocă pe Laura Kovesi. Care sunt MOTIVELE

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu o revocă pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. În cadrul unei scurte declarații de presă făcute la Palatul Cotroceni, președintele a afirmat că motivele invocate în cererea de revocare nu au reușit să îl convingă.

”La jumătatea lunii februarie, ministrul Justiției mi-a trimis propunerea de revocare a procurorului-șef al DNA, împreună cu raportul. Această propunere este un prim pas dintr-o procedură în care ultimul cuvânt îl are președintele. La începutul lunii martie mi-a fost înaintat și avizul CSM, aviz care a ajuns la o altă concluzie decât așa-zisul raport al domnului ministru. Acest aviz nu poate fi ignorat”

”Constat că două autorități ale statului ajung la concluzii diametral opuse. Odată sesizat cu propunerea ministrului și după ce am primit avizul CSM, am solicitat departamentelor de specialitate din administrația prezidențială o analiză. Analizând motivele pentru care ministrul Justiției solicită revocarea, am constatat că autorul raportului consideră că este, citez, o luare de poziție, față de dezbaterile publice din ultimul an, ce induce percepția că evaluarea poate fi subiectivă. Această percepție este întărită și de prezența în raport a unor aspecte referitoare la cariera profesională a ministrului Justiției”

”Unele rapoarte ale Inspecției Judiciare, hotărâri ale CSM și CCR, au fost interpretate într-un sens cel puțin diferit față de conținutul lor. Mai multe despre argumentele tehnice, de specialitate, veți regăsi în documentul care vă va fi pus la dispoziție”

”Motivele de revocare nu au fost de natură să mă convingă, de altfel în mare parte nu corespund prevederilor legale. Nu voi da curs propunerii de revocare” a spus Klaus Iohannis.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-16

TAGURI: iohannis, decizie, revocare, kovesi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
16 Apr 2018

NA SASULE SA-I MANANCI BIJBOCU KOTRUTEI
NELU STIUCA
16 Apr 2018

Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT si un calculator performant cu softul adecvat. Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice sunt in mana unor persoane fara CARACTER, fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina noua fiind vorba de o plaga a raului care se intinde fara dificultati amenintand grav viitorul Ro. Pentru a ajunge sa conduca, un IMPOSTOR, un psihopat, un semidoct, unde legile sunt elaborate de TICALOSI pentru hoti si banditi, nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese (MAFIE) care poate prin mijloace meschine neortodoxe sa gadile instinctele primare ale disperatilor, sa “orienteze” si sa conduca “populatia fara orizont” ca pe o turma de animale. In Ro EXISTA un mare RISC. Dupa modelul celor STRICATI aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si nu numai!
LEVST.
16 Apr 2018

O bila alba pentru iohannis, insa lupta nu se sfarseste nici la apelul pe care tudorel-milogul deja l-a anuntat, aceasta este o lupta continua, permanenta, pentru ca intr-o tara ca Romania, permanent vor exista multimi de minus variante , care traiesc dupa instinctele primare, acelea de a inlatura pe altii prin orice mijloace si -la fel, prin orice mijloace- sa acapareze cat mai mult...din pacate un asemenea exemplar este -total absurd , paradoxal- insasi ministrul justitiei...Si -iarasi din pacate- Romania este intesata de asemenea exemplare, de acea -realist- nu va putea iesi niciodata din aceasta mocirla, decat prin mutarea radicala, dezvoltata si expusa de mine, de mii de ori...
TRADATORI DE TARA
16 Apr 2018

O SUSTINE MAFIA BANCARA SI MARILE GAURI FACUTE DE FORTELE INTERNATIONALE DATE LA ADRESA TARI NOASTRE . MARILE DOSARE , PETROLUL , GAZELE , RESURSELE NATIONALE , PADURILE , INTREPRINDERILE , ECONOMIA , BANCA NATIONALA , ETC . TOATE ACESTE FAPTE SA NU SE PRESCRIE NICIODATA . CE NU AU REUSIT NEMTALAI SI CEILANTI BANDITI , AU FACUT IN 25 ANI .
@LEVST
17 Apr 2018

Pentru ce o bila alba la mulaul nazist? pentru cardasia cu tradatorii? ce a facut concret aseasta induvida pentru Romania?nimic.Toti banditii au ramas cu banii si pedeapsa nici cat pentru unul care fura o gaina zburda hormonii in ei prin tarile calde cocos in loc de bunic e tatic tot asa bica prin costa rica mazare alt bandit pescariu .udrea o jigodie bica palate prin tari straine la fel prin Romania nu s-a recuperate nici un banutz porcanu de sas scoate romanii din casele platite de ei utilizand acte false .ne vinde copiii pentru organe si din punctual d-voastra de vedere meritao bila alba?acestia merita toti streangul
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...