2019-01-18 18:14


Iohannis: „Am primit asigurări că s-a vorbit cu ambasadorul aflat în elicopterul prăbuşit în Pakistan”

 |  14:09
Iohannis: „Am primit asigurări că s-a vorbit cu ambasadorul aflat în elicopterul prăbuşit în Pakistan”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a primit asigurări că s-a vorbit cu ambasadorul României în Pakistan aflat în elicopterul care s-a prăbuşit, vineri, în nordul Pakistanului. MAE a reuşit să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol. În urma prăbușirii elicopterului, şase persoane au murit, printre acestea ambasadorii Norvegiei şi Filipinelor, a anunţat armata, citată de Wall Street Journal în ediţia electronică.

Întrebat despre accidentul aviatic în Pakistan, în care a fost implicat şi ambasadorul României în acea ţară, Iohannis a răspuns: ”Detaliile le vor da alţii. Am primit asigurări că s-a vorbit cu ambasadorul nostru, acum câteva minute”.

Un purtător de cuvânt al Mişcării Talibanilor Pakistanezi (TTP), Muhammad Khurasani, a revendicat doborârea elicopterului în nordul Pakistanului. Într-un email transmis postului de radio Mashaal, Khurasani a precizat că atacul viza doborârea altui elicopter, în care se afla premierul pakistanez Nawaz Sharif.

Elicopterul Mi-17 doborât făcea parte dintr-un grup de trei elicoptere ale armatei, care transportau diplomaţi către regiunea muntoasă Gilgit-Baltistan, din nordul Pakistanului, unde urma să se întâlnească cu premierul pakistanez Nawaz Sharif. Celelalte două elicoptere au aterizat în siguranţă.

Potrivit postului Geo TV, surse din domeniul securităţii au afirmat că din primele investigaţii reiese că prăbuşirea a fost cauzată de o defecţiune la rotorul din coada elicopterului.

Elicopterul s-a prăbuşit în zona Naltar, pe o şcoală care era goală în acel moment, au precizat oficiali citaţi de Wall Street Journal în ediţia electronică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-09

TAGURI: elicopter, prabusit, pakistan, ambasador, mae, stare, morti, accident, klaus, iohannis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...