2019-01-23 17:59


IOHANNIS, despre achiziționarea rachetelor PATRIOT: „Noi nu ne pregătim să ATACĂM pe nimeni!”

 |  14:44
IOHANNIS, despre achiziționarea rachetelor PATRIOT: „Noi nu ne pregătim să ATACĂM pe nimeni!”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că achiziţionarea rachetelor Patriot se face pentru ca România să aibă o armată dotată mai bine şi mai eficient, în scop defensiv, şi pentru a garanta securitatea românilor.

"Trebuie să vedem pentru ce se fac aceste achiziţii, noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Noi ne pregătim să fim mai bine dotaţi, ca armata noastră să beneficieze de dotări moderne, eficiente, (...) pentru a garanta securitatea românilor", a spus Iohannis, la Cincu, potrivit News.ro.

Premierul Mihai Tudose şi miniştrii Apărării Naţionale şi Economiei au analizat, miercuri, necesarul de înzestrare a Armatei, raportat la capacitatea actuală şi viitoare a industriei româneşti de apărare. În acest context, Adrian Ţuţuianu a precizat că o decizie în privinţa tipului de rachete pe care partea română vrea să le achiziţioneze se va lua după ce vor fi stabilite toate detaliile tehnice şi toate elementele care ţin de acest program, menţionând că există şi alte oferte de la alte state partenere care sunt analizate.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat posibila vânzare a sistemului defensiv de rachete Patriot către România, inclusiv suport tehnic şi echipamente, costul estimativ fiind de 3,9 miliarde de dolari. Congresul SUA a fost notificat în legătură cu această posibilă tranzacţie în data de 10 iulie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-15

TAGURI: iohannis, rachete, patriot, atac
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BABUIN
15 Iul 2017

Zise groful....si trase apa ! Chiar ne crede tâmpit pe toti....sunt aranjamentele lui cu negustorul tramp Sa intre banii la americani.!!.
Random imageUltimele stiri

loading...