2019-02-18 12:25


Iohannis îl REFUZĂ pe Patriarh. Nu poate merge la sfințirea Catedralei Neamului

 |  16:53
Iohannis îl REFUZĂ pe Patriarh. Nu poate merge la sfințirea Catedralei Neamului

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis Patriarhului Daniel că nu poate participa la ceremonia de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului care va avea loc duminică, zi în care șeful statului va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema Brexit. Iohannis a mai spus că sfințirea Catedralei reprezintă ”o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte”.

”Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018. Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate”, se arată în scrisoarea președintelui.    Iohannis mai spune că ridicarea Catedralei a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor. ”Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri”.   Sâmbătă, la ora 10.30, președintele îi va primi, la Palatul Cotroceni, pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului - Noua Romă, și pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-11-23

TAGURI: iohannis, refuz, patriarh, sfintire, catedrala mantuirii neamului
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CORECT.
23 Noi 2018

Presedintele nu poate sta langa un talhar cu carnet de ciumat rosu care a dorit dezbinare prin referendumul urii si al prostiei. Acest membru psd a transformat BOR IN PROPRIUL SRL.
ANONIM
23 Noi 2018

Asta este încă o sfidare a poporului român....lucru pe care il face de peste 4 ani ...acest impostor STERP care pe fruntea lui scrie " premierul de la grivco"... doar, doar va ajunge sus si sa isi bată joc de PULIMEA romana
ANONIM
23 Noi 2018

Asta este încă o sfidare a poporului român....lucru pe care il face de peste 4 ani ...acest impostor STERP care pe fruntea lui scrie " premierul de la grivco"... doar, doar va ajunge sus si sa isi bată joc de PULIMEA romana
ANONIM
23 Noi 2018

Mafia psd in frunte cu porkarul psihopat si puscarias varsa bani publici la ''GRIVCO'' pentru SUSTINERE MEDIA IN HAZNAUA 3 URÂT MIROSITOARE PATRONATA DE PUSCARIASUL FELIX CEL MAI MARE HOT DUPA '89 URMAT DE draKknea.
@ ANONIM( ULTIMUL))
23 Noi 2018

Sa inteleg ca acest homălău a iesit din acea hazna.....asta este oare motivul ca pute asa ???... oare din cauza că si hainele de pe el put , si.a aruncat paltonul pe masina ....se dă cică european ...dar este un exemplar din hazna...bleahhhh
INCORECT
24 Noi 2018

Informare pentru nr.1 "corect": BOULE cu cap de musca, s-a deschis sezonul reducerilor pe la paris, brusel etc si primadona merge la cumparaturi !
@INCORECT
25 Noi 2018

CATEDRALA NEAMULUI ESTE O CONSTRUCTIE PUR CEAUSISTA . CU BANII INGHITITI DE MONSTRUASA CLADIRE SE PUTEAU CONSTRUI O GRAMADA DE SCOLI SI GRADINITE DECENTE . DE CE AU POPIRTARII DE POPI NEVOIE DE O BISERICA ASA MARE ???
ANONIMUS
25 Noi 2018

Aceasta cladire este urata prin arhitectura ei. Nu are nimic din stilul traditional ale catedralelor in stil neoromanesc. A fost dorinta de preamarire a BOR. Cand scade populatia si tinerii pleaca cine va plati costurile de intretinere a acesteia? A fost o dorinta megalomana, si trebuia ca toti banii platiti sa aiba alte foloase care cei saraci. Din pacate Ceausescu nu a murit acesta se vede din mentalitatea si actiunile multora dintre capii BOR. Pana la urma biserica si statul sunt institutii separate si cu actiuni proprii, dar ne place sa amestecam biserica peste tot.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...