2019-01-22 04:22


Iohannis NU a fost invitat la ceremoniile de Ziua Aviaţiei. Cum s-a RĂZBUNAT președintele

 |  12:19
Iohannis NU a fost invitat la ceremoniile de Ziua Aviaţiei. Cum s-a RĂZBUNAT președintele

Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost invitat să participe la ceremoniile de Ziua Aviaţiei din Capitală, fapt pentru care Administraţia Prezidenţială nu a trimis coroane de flori, aşa cum s-a procedat până acum, au declarat, joi, pentru mediafax.ro, surse oficiale.

Ziua Forţelor Aeriene Române a fost sărbătorită, joi, în Bucureşti printr-o ceremonie militară şi religioasă la monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor.

Pe timpul ceremoniei au evoluat aeronave militare din dotarea Forţelor Aeriene Române, aeronave aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, precum şi Iacării Acrobaţi.

Totusi, presedintele Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, ocazie cu care a subliniat că exemplul de devotament și cutezanță al militarilor este un reper ''pentru noi și generațiile care vor veni''.

''Astăzi, 20 iulie 2017, de ziua Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, sărbătorim Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene și onorăm contribuția tuturor militarilor și civililor care și-au pus destinele în slujba Aripilor Românești. De la înființarea, în 1893, a primei aerostații a armatei noastre și până în prezent, la intrarea în dotare a avionului de luptă F-16, Forțele Aeriene au parcurs un drum lung al evoluției, marcat de pasiune, de vocația pionieratului, dar și de sacrificii. Cele două Războaie Mondiale au reprezentat probe de foc pentru Forțele Aeriene Române, care au îndeplinit sarcina apărării spațiului aerian românesc și a obiectivelor terestre și navale, civile și militare'', afirmă Iohannis, în mesajul transmis.

Totodată, șeful statului arată că participarea militarilor Forțelor Aeriene la misiuni complexe, sub egida NATO, ONU, OSCE și a Uniunii Europene, dovedește profesionalism și patriotism.

''Exemplul de devotament și cutezanță al acestor oameni minunați reprezintă un reper pentru noi și generațiile care vor veni. Tot astăzi îi cinstim pe toți deschizătorii de drumuri care, prin efortul lor creator, au contribuit la dezvoltarea aviației și a științei aeronautice românești și mondiale — personalități remarcabile, precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă, Elie Carafoli și Hermann Oberth. Îi sărbătorim, de asemenea, pe cei din aviația civilă de transport și din cea utilitară, dar și pe împătimiții aviației sportive, care prin activitatea lor contribuie la dezvoltarea economiei și la promovarea sportului românesc'', spune președintele Iohannis.

El le mulțumește tuturor aviatorilor militari sau civili, care participă la misiuni de salvare-evacuare și la alte intervenții de urgență, pentru modul exemplar în care își fac datoria.

''Îmi exprim admirația și recunoștința față de dragostea de zbor și abnegația cu care exercitați această profesie de credință, fără să țineți cont de restricțiile și sacrificiile inerente. Vă încurajez să perseverați în a vă pregăti și a vă antrena, pentru a menține cele mai înalte standarde de profesionalism. Vă asigur de întreaga mea prețuire, vă doresc multă sănătate și vă felicit pentru modul remarcabil în care vă îndepliniți misiunile! La mulți ani și cer senin!'', a fost mesajul șefului statului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-20

TAGURI: iohannis, invitat, ceremonii, ziua aviatiei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BABUIN
20 Iul 2017

De aici nu are de luat voturi...el are de la bozgori si secui... ESTE O RUSINE PTR AVIAȚIA ROMANA BINE AU FACUT CA NU L.AU INVITAT
MARINELU
20 Iul 2017

O sa fie invitat la Ziua Aviatorilor in brazda.
ANONIMUS
20 Iul 2017

Exista un protocol special valabil in statele civilizate dar cum la noi mitocanii conduc, nu trebuie sa ne mire nimic ! Acelasi raspuns si pentru cei care au postat raspunsuri dupa mintile de babuini oe care le au!
Random imageUltimele stiri

loading...