2019-04-19 05:55


Iohannis participă la comemorarea victimelor REVOLUȚIEI, la Piaţa Universităţii

 |  13:43
Iohannis participă la comemorarea victimelor REVOLUȚIEI, la Piaţa Universităţii

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi la ceremoniile de comemorare a victimelor Revoluţiei, la Piaţa Universităţii.

Joi dimineaţă, şeful statului a postat pe Facebook un mesaj cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluţiei Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertăţii şi democraţiei, precum şi respectul pentru cetăţean", a scris şeful statului.

Iohannis a afirmat că la 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul său se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii şi au luptat pentru libertate şi democraţie.

"Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul şi curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am aşteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigaţiile din Dosarul Revoluţiei trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârşit, dreptate", a apreciat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

 

foto: News.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-21

TAGURI: iohannis, revolutie, piata universitatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CORECT
21 Dec 2017

Corect...ei sunt eroi care au făcut posibil ca un penal să ajungă președinte după ce a fost : un vânzător....pardon, sofer de vânzători...de copii.. Un escroc care a dobândit case prin acte false....si nu a plătit ptr asta Un individ care a recunoscut si recompensat organizațiile fasciste Un profitor al vremurilor ptr care au murit niște copii
Random imageUltimele stiri


STARBAG