2017-01-17 00:02

EVENIMENT


Ion Ţiriac: Premierul a făcut ceea ce trebuie să facă

 |  15:23
Ion Ţiriac: Premierul a făcut ceea ce trebuie să facă

Omul de afaceri Ion Ţiriac a vorbit despre demisia Guvernului, preşedintele Traian Băsescu şi protestele din ţară, duminică, la emisiunea “După 20 de ani” de la ProTV.

Întrebat dacă premierul Emil Boc ar trebui să demisioneze, Ion Ţiriac a răspuns: “Eu nu sugerez nimic. Dacă domnul Boc şi-ar da demisia, după părerea mea ar fi foarte de respectat, pentru că ce a făcut, a făcut ca lumea. Târziu, dar ca lumea. Ba poate este criticat pentru că a făcut prea mult (...) Acest Guvern nu poate să reziste mai mult de şase până la zece luni. Atât de populare o să fie măsurile pe care trebuie să le ia, încât erodează (…). Nu ştiu şi nu înţeleg ce este atât de complicat, dacă este, ca acest partid să-şi pună alt Guvern (...) Eu sunt de părere că premierul a făcut ceea ce trebuie să facă, chiar dacă el nu mi-a făcut mie, ca om de afaceri, ceea ce trebuie. Guvernul Boc, pentru noi întreprinzătorii, nu a găsit cheia sau sistemul să ne încurajeze să facem mai mult”.

“Din 1990 până în 2012 toţi au făcut ceva, ce-au putut. N-au făcut destul, asta-i sigur. dar nu pot să iau numai clasa politică de azi, să o blestem, pentru ce mi s-a întâmplat mie din 1990 până acum, în special în această situaţie de criză”, a afirmat Ion Ţiriac.

Referindu-se la intervenţiile premierului cu ocazia ninsorilor din ultimele zile, Ţiriac a spus că acesta a avut unele reacţii demonstrative şi populiste: “Asta a fost o treabă, respectos spun, populistă. A venit acolo ca să vadă lumea că este alături de popor. Şi sunt convins că este alături de popor, dar după părerea mea, în loc să dea cu lopata, ar fi trebuit să-i ia de gât pe ăştialalţi care erau acolo, să-i pună pe ei să dea cu două lopeţi, dacă aveau două mâini. Un prim-ministru nu prea are timp să dea cu lopata. A dat demonstrativ, e în regula, nu o consider negativă“.

Ţiriac a vorbit şi despre Traian Băsescu: “Eu am fost dezamăgit de domnul preşedinte, pentru că el avea puterea de a chema la masa discuţiilor toate partidele şi nu a făcut-o”.

Omul de afaceri s-a pronuţat şi asupra protestelor din ţară din ultimele două săptămâni: “Eu nu m-aş duce în piaţă. Dupa părerea mea, aş lua 5-6-7-8-9-10 cunostinţe, prieteni, şi aş face o cerere la domnul preşedinte sau la domnul Boc. «Ia uite domnule, ia primeşte-ne, pentru că ne-a ajuns oarecum cuţitul la ochi şi noi asta credem». Şi-atunci poţi să te duci chiar la domnul preşedinte, sau la domnul Boc, să-i spui «Domnule, eu cred că dumneata trebuie să demisionezi» (...). Aceşti puţini, mulţi, câţi sunt, pentru că nu sunt foarte mulţi, mulţumim lui Dumnezeu, pentru că numai asta nu ne trebuie, o răscoală pe aceste vremuri, complexe, pentru că depindem mult de altul, şi complicate, pentru că ceea ce putem să facem noi poate n-o facem ca lumea. Eu pe oamenii ăştia i-am văzut, îi respect foarte mult, dar nu înţeleg ce vor. Sigur că a început, înţeleg, nu eram în ţară, treaba asta cu un domn Arafat, şi cu SMURD. Dar aia după 24 de ore s-a stins, iar oamenii ăştia vor, înţeleg, jos Băsecu, jos Boc, jos Ponta, jos Antonescu, jos Roberta ... Dar cu cine mai rămâi dacă toţi jos?”.

Întrebat de ce nu intră în politică, Ion Ţiriac a reiterat că nu este interesat de această activitate: “Eu nu pot să-mi iau responsabilitatea pentru o naţiune. Nu sunt laş, sunt realist”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: ion_tiriac, proteste, traian_basescu, guvern, emil_boc, protvComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PELICANU
29 Ian 2012

Te pricepi bine sa pupi i n cur. Asta ai facut toat a viata. MAAAAARS.
GEORGE
29 Ian 2012

L-am stimat intodeauna pe Tiriac ca sporiv ,dar in ultimi ani ,omul acesta care pt mine a fost un id ol ,s-a transformat intr- un oprtunist veros si rap ace ,este intodeauna de p artea puteri ,adica indre pt fundul spre cine o are mai mare si mai tare ,ia r asta se chiama preacurv ie .Ca concluzie ,omul s- a transformat intr-o curv a tare perversa,una este sa-ti placa curvele ,alta este sa fii curva .

Adauga un comentariu

Random image