2017-01-17 17:07

EVENIMENT


Iranul a doborât un avion al SUA

 |  19:24
Iranul a doborât un avion al SUA

n avion de spionaj ce aparţinea Statelor Unite ale Americii de tip RQ-170 Sentinel a fost doborât în Iran. Drona s-a prăbuşit în estul ţării, potrivit agenţiei Reuters. Avionul era într-o misiune de recunoaştere şi nu avea echipaj la bord.

Televiziunea de stat iraniană, citând o sursă militară neidentificată, a anunţat imediat incidentul. Avionul, de tip RQ-170 Sentinel, zboară fără pilot şi este folosit în misiuni de recunoaştere, nefiind conceput pentru a purta armament.

Anterior, şeful Pentagonului, Leon Panetta, declara că nu există garanţii că eventuale atacuri aeriene împotriva Iranului vizând programul său nuclear îşi vor atinge ţintele, subliniind că anumite obiective sunt “dificil de atins”, informează AFP. Secretarul american al apărării şi-a exprimat în mai multe rânduri îndoiala în ceea priveşte eventuale atacuri aeriene împotriva Iranului.

Pentru prima dată Leon Panetta, care s-a adresat în cursul unei reuniuni organizate de un centru de reflexie la Washington, a părut să sugereze că instalaţiile nucleare subterane ale Iranului ar putea să reziste la astfel de atacuri.

O parte din personalul diplomatic, precum şi familiile tututor funcţionarilor francezi aflaţi la post în Teheran vor părăsi Iranul în zilele următoare, a declarat  un diplomat francez care a subliniat că această decizie nu se referă şi la restul comunităţii franceze.

„Este vorba despre o măsură de precauţie” după atacul de marţea trecută asupra mai multor sedii ale Ambasadei britanice din Teheran, devastate total de câteva sute de membri ai miliţiilor islamiste ale regimului, a precizat această sursă. Acest atac, condamnat până la Consiliul de Securitate al ONU, a provocat critici la nivel internaţional.

Marea Britaniei a închis ambasada Iranului la Londra, ai cărei diplomaţi expulzaţi au ajuns la Teheran sâmbătă dimineaţă, în timp ce mai multe capitale europene, între care Parisul şi Berlinul, şi-au rechemat ambasadorii în semn de solidaritate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image