2018-12-11 02:48


Jaf la pont pe A1

 |  21:00
Jaf la pont pe A1

12,7 kilograme de bijuterii din aur au fost furate, ieri-dimineaţă, în stil mafiot pe autostrada Bucureşti - Piteşti. Un autoturism Volkswagen Passat, cu numărul de înmatriculare B-27-DVO, aparţinând firmei Diamonti Veri SRL din Capitală, a fost blocat în trafic, în dreptul kilometrului 83, pe sensul de mers către Piteşti. Autoturismul a fost depăşit de o maşină de culoare neagră, marca Honda, pasagerul din dreapta făcând semn şoferului Passatului cu un baston reflectorizant să tragă pe deapta. Din maşina urmăritorilor au coborât trei persoane îmbrăcate în combinezoane, purtând cagule pe faţă, au spart geamurile maşinii oprite şi au ameninţat pasagerii acesteia cu un pistol. „Mascaţii” au cotrobăit în portbagajul maşinii oprite şi au sustras din interior mai multe plase cu bijuterii. Potrivit reprezentanţilor firmei Diamonti Veri, în portbagaj se afla o cantitate de 43 de kilograme de bijuterii din aur, care urma să ajuncă la o expoziţie de profil organizată la Râmnicu Vâlcea. Hoţii au reuşit să fugă cu 12,7 kilograme de bijuterii, s-au urcat în maşină şi s-au făcut nevăzuţi.

Unul dintre ocupanţii maşinii jefuite a apelat, pe telefonul mobil, numărul unic de urgenţă 112, la faţa locului ajungând imediat echipaje ale Poliţiei Rutiere, ale Poliţiei Autostrăzi, dar şi ofiţeri criminalişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Victimele susţin că maşina hoţilor era prevăzută cu girofar, asemenea maşinilor de poliţie. Anchetatorii au ridicat probe de la faţa locului şi au organizat filtre la toate intrările şi ieşirile de pe Autostrada A1 pentru prinderea suspecţilor. În sprijinul căutărilor a fost cerut sprijinul unui elicopter al Ministerului de Interne. Surse judiciare au precizat  pentru „Puterea” că şoferul maşinii jefuite a prezentat autorităţilor un aviz de însoţire a mărfii, însă nu a putut prezenta şi documentaţia prevăzută de Legea nr. 333/2003, privind paza valorilor, în sensul că nici unul dintre ocupanţii autoturismului Passat nu este calificat să însoţească acest transport special. Mai mult, autoturismul utilizat la transportul bijuteriilor nu este prevăzut cu destinaţie specială în acest sens, aurul nu era păzit de o persoană înarmată, iar transportul nu era însoţit de un antemergător, aşa cum prevede legea. Poliţiştii care instrumentează acest caz susţin că acesta este un jaf la pont, însă sunt verificate şi alte ipoteze, printre care şi implicarea unora dintre reprezentanţii firmei păgubite.

Firmă importantă, sediu-fantomă

Diamonti Veri SRL, proprietarul aurului furat, este o firmă înfiinţată în anul 2010 de către cetăţeanul turc Numan Ayhan, născut la Istanbul, la data de 9 septembrie 1963, în calitate de asociat unic. Firma are deschise puncte de lucru în întreaga ţară. Sediul societăţii, potrivit Registrului Comerţului, este situate pe strada Văilor, la numărul 16 A, din sectorul 3 al Capitalei. Reporterii noştri au vizitat, ieri, această adresă. Nu era nimeni în imobil, nici o maşină nu era parcată la poartă, iar vecinii susţin că nu au mai observant de luni întregi o mişcare la adresa cu pricina.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-04

Mai multe imagini:
Jaf la pont pe A1
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...