2017-01-21 02:16

EVENIMENT


Jaful de la Ploieşti: După ce a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pentru furtul a 1 milion de euro, tânărul de 16 ani a recunoscut fapta în timpul audierilor

 |  20:29
Jaful de la Ploieşti: După ce a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pentru furtul a 1 milion de euro, tânărul de 16 ani a recunoscut fapta în timpul audierilor

Tânărulde 16 ani, care este unul dintre principalii suspecţi în cazul furtului de unmilion de euro dintr-o casă din Ploieşti şi care, marţi seară, a fost ridicatde poliţişti dintr-o locuinţă din Valea Călugărească, şi-a recunoscut fapta întimpul audierilor. Alexandru Tănase, în vârstă de 16 ani, a fost ridicat, marţiseară, de la domiciliul său din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească,asupra sa poliţiştii găsind aproape 120.000 de euro. Tânărul este cercetatpentru furt calificat, infracţiune pentru care poate primi între 10 şi 20 deani de detenţie şi interzicerea unor drepturi.

Celde-al doilea suspect, Lazăr Ionuţ Adrian, este, de asemenea, cercetat pentrufurt calificat, iar procurorii au solicitat emiterea unui mandat de arestare înlipsă. Poliţiştii au informaţii potrivit cărora suspectul ar fi plecat înItalia. Tot marţi, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova,chestorul Sorin Oprea, declara că în urma descinderilor făcute de anchetatoriicare lucrează la cazul furtului de un milion de euro dintr-o locuinţă dinPloieşti au fost descoperiţi 30.000 de euro în pereţii a două locuinţe dincomuna prahoveană Valea Călugărească, satul Rachieri. Banii erau ascunşi întreplăcile de polistiren care izolau termic casele şi pereţii de beton aiconstrucţiilor. Chestorul Sorin Oprea afirma că proprietarii celor două case aufost audiaţi de către anchetatori cu privire la provenienţa banilor, aceştiafiind incluşi în cercul de suspecţi. Conform sursei citate, pe lângă cele patrupersoane care în noaptea de duminică spre luni au fost oprite în Vama Nădlac şitrimise în Prahova, alte opt persoane au fost incluse în cercul de suspecţi alanchetatorilor. Este vorba despre persoane la care poliţiştii presupun că auajuns diverse sume de bani din suma de un milion de euro. Cu excepţia bărbatuluicare a fost oprit în Vama Nădlac şi care a fost arestat preventiv de JudecătoriaPloieşti sub acuzaţia de tâlhărie, nici un alt suspect nu a fost arestat înacest caz.

Hoţiis-au tâlhărit între ei

ValentinGheorghe a fost arestat sub acuzaţia că, la două zile de la producereafurtului, l-ar fi tâlhărit pe unul dintre autorii acestui furt, căruia i-ar fisustras 10.000 de euro. La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova,Radu Dan, declara că, pe lângă cei 30.000 de euro descoperiţi în urmapercheziţiilor de la Valea Călugărească, anchetatorii au mai găsit, în urmadescinderilor, bunuri în valoare de aproximativ 15.000 de euro, despre care sepresupune că ar fi fost cumpărate din banii furaţi. Radu Dan spunea că printrebunurile descoperite se numără aparatură electrocasnică şi un motoscuter,acestea fiind ridicate de poliţişti. Unele dintre aceste bunuri au fostdescoperite în cele două locuinţe în care au fost găsiţi şi banii, altele fiindgăsite în celelalte cinci locuinţe care au fost percheziţionate în satulRachieri din comuna Valea Călugărească. Anchetatorii au făcut în total nouădescinderi imobiliare în acest caz, percheziţionând două locuinţe din Ploieştişi şapte case din satul Rachieri.

Unmilion de euro, ascunşi într-un geamantan

Anchetaîn cazul milionului de euro care ar fi dispărut dintr-o casă nelocuită dinPloieşti a fost declanşată după ce o femeie a reclamat furtul la Poliţie. Baniiar fi fost ascunşi într-un geamantan şi proveneau din tranzacţii imobiliarefăcute în urmă cu trei ani. Patru persoane au fost oprite, în noaptea deduminică spre luni, de autorităţile din Vama arădeană Nădlac, toate fiindsuspecte în cazul dispariţiei sumei de un milion de euro. Cei patru - doi bărbaţişi două femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani - se aflau într-unautocar care mergea în Spania. Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni,de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, vameşii augăsit asupra celor patru persoane suma de 10.000 de euro. Unul dintre bărbaţile-a declarat anchetatorilor că a găsit suma respectivă într-o groapă aflată înapropierea unei balastiere. Potrivit unor surse judiciare, cele patru persoaneaveau consemn la frontieră din partea anchetatorilor prahoveni. În noaptea deluni spre marţi, cele patru persoane au fost trimise în Prahova de cătreautorităţile arădene. Ulterior, una dintre cele patru persoane a fost arestatăpreventiv, dar nu pentru furt, ci pentru tâlhărie, fiind acuzată că l-atâlhărit de 10.000 de euro pe unul dintre autorii furtului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image