2019-03-23 06:42


Jandarmeria, MESAJ de ultimă oră pentru PROTESTATARI: ”Nu suntem trupe pretoriene”

 |  17:29
Jandarmeria, MESAJ de ultimă oră pentru PROTESTATARI: ”Nu suntem trupe pretoriene”

Autoritățile nu vor tolera comportamentele violente și nu vor sta impasibile în fața manifestărilor care sunt în afara cadrului legal, a declarat, joi, șeful serviciului de comunicare al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, cu o zi înaintea mitingului diasporei. Pe de altă parte, el a subliniat că Jandarmeria nu este serviciul discreționar al nimănui.

„De asemenea, nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau de acțiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau destabilizarea ordinii de drept și a ordinii constituționale”, a adăugat Marius Militaru.

El a îndemnat participanţii la protestul din 10 august să se delimiteze de incitările la violenţă care au apărut în ultimele zile în spaţiul public. „Recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de afirmaţii care nu fac decât să crească riscul radicalizării la adresa forţelor de ordine, cu scopul de a obţine o reacţie”, a spus Militaru, într-o conferinţă de presă, la sediul Jandarmeriei Române, potrivit Agerpres.

„De asemenea, este foarte important să înțelegem că Jandarmeria nu se confruntă cu cetățenii sau cu participanții la o adunare publică. Rolul nostru este de asigura ordinea de drept, siguranța participanților , dar și a celorlalți care nu au legătură cu protestul. Să ne exprimăm cu toții într-un mod pașnic. Jandarmeria Română este echidistantă politic. Nu suntem trupe pretoriene, nu suntem serviciul discreționar al nimănui, suntem în sprijinul cetățeanului și furnizăm un serviciu public”, a adăugat șeful serviciului de comunicare al Jandarmeriei Române.   

Pe de altă parte, Militaru a ținut să precizeze că Jandarmeria nu va face precizări în legătură cu numărul participanților la protestul diasporei. 

„Dispozitivul nostru va fi dimensionat în mod gradual în funcție de numărul de participanți prezenți în spațiul public. Dacă va fi nevoie de suplimentare, vom face asta”, a declarat, la rândul său, Georgian Enache, purtatorul de cuvânt al Jandarmeriei București.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-09

TAGURI: jandarmeria romana, mesaj, protestatari, miting, 10 august
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RAID
09 Aug 2018

ce sa faceti bai cand vor fi un milion de oameni in strada?o sa va calce in picioare slugi imputite ale unor infractori.jandarmii plii credeti ca speriati pe cineva?poate ciorile din lanul de porumb.
NEO-- NAZI
09 Aug 2018

Schimbarea politica se face la vot
APOLITIC
09 Aug 2018

Jandarmeria sa intzeleaga ca acei oameni protesteaza si pentru ei si familiile lor. Regimul actual mafiot nu mai respecta nimic in Romania. Vor sa se salveze de la puscarie prin minciuna si dictatura parlamentara. Faptul ca au fost votati de 18% din cetatenii cu drept de vot nu inseamna sa populezi toate institutiile tarii cu analfabeti si incompetenti dupa CHIPUL SI ASEMANAREA ELECTORATULUI SAU CAPTIV.
PASA
09 Aug 2018

N U CRED toata agitatia aceasta si toate amenintarile la adresa statului de drept sunt jocuri ale miscarii neo nazi imbratisata de opozitia dementa
CIUMA ROSIE
09 Aug 2018

plecati dracului in Koreea de Nord mizerii bolsevice
@ RAID
09 Aug 2018

Numai un avorton ca tine încă mai spera într-un milion.....pana acum ziceai ca un milion din diaspora....deja ați mâncat cacat ....vămile au fost goale ...acum vin si usr.isti...si bubosul cu cei trei oameni ai lui ...si poate si sterpul națiunii...si probabil ca nu veti depăși 30-40000 DE avortonii....
JANDARMERIA
09 Aug 2018

PENTRU A NU FI ACUZATA DE COMPLICITATE CU CIUMA ROSIE , AR FI MAI BINE SA STEA IN CAZARMA .
100% BUCURESTEAN
10 Aug 2018

Din pacate Jandarmeria este aservita politic, condusa politic si reprezinta organul unui sistem politic ticalosit. S-au facut angajari cu zecile de mii in asa numitele structuri de forta in special in jandarmerie...... angajari impotriva cui? Nu poti sa ti un popor in teroare a in idee ca urmasii celor care au omorat 60.000 de tarani in 1907 vor repeta faptele de arme. In 89 Ceausescu a promis cresterea salariilor (cei de astazi promit cresterea pensiilor), cei din 89 au ars in crematorii tinerii care si-au cerut dreptul la viata...cei de astazi se pregatesc sa faca baie de sange in cazul in care tanara generatie nu pleaca capul la ordinul politrucilor de toate neamurile..... Sunt multe de spus dar......imbecilitatea clasei politice arunca Romania in negura vremurilor de mult uitate.
ANONIM
10 Aug 2018

Ceausescu a spus ca mareste salariile iar dragnea ii amageste pe pensionari. Nu s-a schimbat nimic fata de '89. Sustinatorii mafiei psd sunt acei care in "89 strigau "" Noi muncim nu gandim"" sau"" Moarte intelectualilor "" Ei sunt cei care nu doresc un stat liber sidemocrat . Ei sunt cei care stau cu mana intinsa la statul lui draknea si acolitilor lui.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...