2017-01-18 23:01

EVENIMENT


Jandarmii păzesc butoaiele cu agheasmă de la Patriarhie

 |  12:58
Jandarmii păzesc butoaiele cu agheasmă de la Patriarhie

Peste 300 de jandarmi bucureşteni asigură ordinea la Catedrala patriarhală şi în bisericile din Capitală, unde au loc manifestări religioase de Bobotează.

Încă de la ora 7.00 a dimineţii forţele de ordine au fost dispuse la lăcaşurile de cult din Capitală, pentrua  ease evita problemele din anii trecuţi, când oamenii au ajuns să se îmbrâncească pentru a ajunge mai repede să ia apă sfinţită.

6.000 de litre de apă

La Patriarhia Capitalei au fost pregătite butoaie cu 6.000 de litri de apă, care au fost sfinţite astăzi, la 11.30, după Sfânta Liturghie. Patriarhul Daniel a oficiat Sfinţirea cea Mare a Apei (). După aceea, credincioşii au primit din apa sfântă, pe care o vor gusta timp de opt zile, în fiecare dimineaţă, pe nemâncate, iar apoi o vor folosi numai pentru sfinţirea caselor şi în cazul persoanelor grav bolnave. Întrucât temperaturile sunt foarte ridicate pentru această perioadă, în curtea Catedralei patriarhale a fost înălţată o cruce din cetină de brad, împodobită cu flori şi busuioc, în locul crucii de gheaţă din alţi ani, când era ger.

Apel la credincioşi

Jandarmeria Capitalei a transmis credincioşilor care merg la biserici să aibă un comportament civilizat, să respecte indicaţiile, să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-14

TAGURI: agheasma, apa- sfanta, jandarmi, butoaie, credinciosi, paza, Patriarh, cruce, bisericaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image