2019-04-24 15:53


Job-urile paravan ale Cămătarilor: Nuţu era director, Sile - muncitor

 |  19:38
Job-urile paravan ale Cămătarilor: Nuţu era director, Sile - muncitor

Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, era angajat, la momentul reţinerii sale în noul dosar, ca director de imagine la o firmă de materiale de construcţii, iar fratele său, Vasile Balint, de meserie muncitor, nu avea loc de muncă, se menţionează în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Conform rechizitoriului, Nuţu Cămătaru era, la momentul la care a fost ridicat de către anchetatori, „director de imagine la SC Doremit SRL”. Potrivit aceluiaşi document, Nuţu Cămătaru are 10 clase, este căsătorit, recidivist şi nu a recunoscut faptele de care este acuzat. La rândul său, fratele lui Nuţu, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, este muncitor, însă nu era angajat la momentul reţinerii. Sile Cămătaru are, spun procurorii, opt clase, nu este căsătorit şi are şase copii, dintre care patru sunt minori. Nici acesta nu a recunoscut acuzaţiile formulate, pe numele său, de către anchetatori. Fiul cel mare al lui Sile Cămătaru, Mario Balint, în vârstă de 22 de ani, deferit justiţiei în stare de libertate în acelaşi dosar, este menţionat în rechizitoriu ca fiind student în anul III la Universitatea „Dimitrie Cantemir” Bucureşti, nu este căsătorit, nu are antecedente penale şi, la fel ca tatăl lui, nu a recunoscut nici o acuzaţie. Tot în rechizitoriul DIICOT se precizează că Marian Bucur, zis Cenuşă, unul dintre liderii grupării Sportivilor, are 12 clase, iar ocupaţia lui este de translator de limbă germană. Acesta nu avea loc de muncă, este căsătorit şi nu şi-a recunoscut faptele. Un „locotenent” al grupării Sportivilor, Eugen Pârvan, alias Pitbull Mic, are 12 clase şi este pensionat pe caz de boală, spun procurorii DIICOT.

Peste 50 de persoane trimise în judecată

Nuţu şi Sile Cămătaru au fost trimişi în judecată, împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii” şi „Sportivii”, fiind acuzaţi de procurorii DIICOT de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Serviciul Teritorial Bucureşti au deferit justiţiei 54 de inculpaţi, zece în stare de arest preventiv, printre care Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, şi Cristian Radu Roşca, urmare a destructurării a două din cele mai importante grupări infracţionale constituite în Bucureşti şi în Ilfov. Grupările infracţionale organizate, a arătat DIICOT, cunoscute sub denumirile “Cămătarii” şi “Sportivii”, erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept. Din probele administrate în dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezultă că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, notează anchetatorii, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2008-2012, în spaţiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în Capitală, situaţii ce au avut drept consecinţă directă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane. Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în materia acordării şi recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă, se mai arată în documentul citat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-28
Citeste si:
Fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, un nou dosar penal
Fraţii Cămătaru rămân după gratii
ÎCCJ: Sile Cămătaru rămâne în arest
Sile Cămătaru, la un pas de libertate
CAB: Prelungirea arestării preventive a lui Sile Cămătaru în dosarul cu gruparea Sportivilor, respinsă

TAGURI: Joburi, paravan, camatari, sportivi, omor, santaj
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG