2019-01-24 14:59


Joi, un nou termen în dosarul morţii actorului Toni Tecuceanu. Adrian Streinu-Cercel va fi audiat în premieră

 |  13:53
Joi, un nou termen în dosarul morţii actorului Toni Tecuceanu. Adrian Streinu-Cercel va fi audiat în premieră

Familia regretatului actor Toni Tecuceanu continuă cruciada pentru aflareaadevărului privind moartea fostului “cârcotaş”. După mai bine de un an de luptăprin tribunale, fratele şi tatăl actorului au reuşit să obţină audiereasecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, şi aconducerii Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” dinCapitală.

Streinu-Cercel a fost citat pentru audieri joi, la 12:00, la JudecătoriaSectorului 2. Medicul este acuzat de familia Tecuceanu că a divulgat secretulmedical în ceea ce-l priveşte pe Toni.

Paul şi IoanTecuceanu susţin că, prin declaraţiile de presă pe carele-a făcut, atât în perioada în care actorul a fost internat la “Matei Balş”,cât şi după decesul acestuia, Streinu-Cercel nu a respectatprevederile Legii 46/2003.

Aceasta prevede că “toate informaţiile privind starea pacientului,rezultatele investigaţiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datelepersonale sunt confidenţiale chiar şi după decesul acestuia” (ART. 21) dar şi că“informaţiile cu caracter confidenţial pot fi furnizate numai în cazul în carepacientul îşi dă consimţământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres”(ART. 22).

“Sper să se facă dreptate. Este evident că domnul Streinu-Cercel a încălcatlegea şi, pentru asta, trebuie să fie pedepsit de instanţă. Dacă avea acordulscris al fratelui meu, nu era nicio problemă. Ceea ce a făcut acest om este deneînchipuit. Voi merge până la capăt în acest proces şi anunţ de pe acum că'cel ce luptă, chiar şi singur, pentru Dumnezeu şi neamul său, nu va fi învinsniciodată'. Chiar dacă până acum nuni s-a permis să vedem dosarul medical al fratelui meu, nu voi renunţa la el.Vreau să văd acel dosar. Vreau să ştiu de ce a murit Toni! Dacă domnulStreinu-Cercel nu îşi va recunoaşte faptele, voi cere instanţei să modificepretenţiile materiale pe care eu şi tatăl meu le-am solicitat iniţial. În locde un leu, voi solicita o sumă mai mare. Sunt foarte mulţi oameni amărâţi în ţaraasta şi, personal, vreau să-i ajut”, a declarat, în exclusivitate pentru Puterea, Paul Tecuceanu.

În procesuldeschis împotriva lui Adrian Streinu-Cercel, familia Tecuceanu solicitaconstatatea prejudicului moral suferit în urma declaraţiilor de presă făcute demedic şi obligarea acestuia la plată a 1 leu, reprezentând daune morale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...