2018-12-17 10:08


Joseph Daul: Premierul Victor Ponta trebuie să demisioneze

 |  13:13
Joseph Daul: Premierul Victor Ponta trebuie să demisioneze

Liderul grupului europarlamentar PPE, Joseph Daul, a declarat miercuri că premierul român Victor Ponta, acuzat de plagiat în ceea ce priveşte teza sa de doctorat în drept, ''trebuie să demisioneze din funcţie dacă aceste acuzaţii se dovedesc a fi fondate”, relevă un comunicat de presă al grupului PPE.

”În conformitate cu standardele europene şi cu o jurisprudenţă deja limpede stabilită, prim-ministrul român nu poate să conducă un guvern al unui stat din Uniunea Europeană dacă a comis într-adevăr o fraudă când a obţinut titlul universitar pe care îl deţine. În multe state europene, acest principiu s-a aplicat cu succes în trecutul apropiat. Trebuie să se facă lumină cât mai curând în această problemă, deoarece nu este în joc numai credibilitatea unui stat membru, ci credibilitatea întregii Uniuni”, a spus Daul.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani, preşedintele grupului PPE, Joseph Daul, a susţinut cu fermitate aderarea României la spaţiul Schengen. Joseph Daul este de părere că România nu poate decât să piardă teren pe scena europeană dacă premierul român insistă să rămână la putere în condiţiile în care nu a respectat un cod de etică elementară. Grupul Partidului Popular European este cel mai numeros grup politic din Parlamentul European, cu 271 de membri şi 3 observatori din Croaţia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-18

TAGURI: Joseph Daul, Victor Ponta, demisie, standarde europene
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...