2018-12-18 17:19


Judecata lui DRAGNEA: liderul PSD susține că este nevinovat, restul inculpaților își recunosc vina

 |  10:28
Judecata lui DRAGNEA: liderul PSD susține că este nevinovat, restul inculpaților își recunosc vina

Liviu Dragnea le-a spus judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că nu vrea să fie judecat prin procedură simplificată, pentru că se consideră nevinovat. Alţi trei inculpaţi au spus că recunosc faptele de care sunt acuzaţi şi vor să fie judecaţi prin procedură simplificată, care le-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepselor.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei au citit rechizitoriul din dosarul de abuz în serviciu în care Liviu Dragnea este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, şi de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Ulterior, instanţa i-a întrebat pe inculpaţi dacă recunosc integral faptele de care sunt acuzaţi şi vor să fie judecaţi în procedură simplificată, care le-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepselor pe care le-ar putea primi.

Potrivit News.ro, intrebat de instanţă dacă vrea să fie judecat prin procedura simplificată, Liviu Dragnea a spus că vrea să fie judecat prin procedura normală, pentru că se consideră nevinovat şi nu poate astfel să recunoască acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA. Dragnea a spus că nu se va prevala de dreptul la tăcere, ci vrea să fie audiat.

"E problema dumnealor. Nu schimba cu nimic nici atitudinea mea, nici adevarul. Sunt nevinovat si se bazeaza pe 3 declaratii neadevarate. Nu vreau sa ma refer la procesul meu, daca faceti referire la procesul de la Alba Iulia. Decizia de la Alba Iulia arata ca Guvernul are dreptate. Inca o data se dovedeste ca demersul Guvernului a fost constitutional.", a spus Liviu Dragnea la ieșirea de la ÎCCJ, potrivit stiripesurse.ro, referindu-se la inculpații din dosar care și-au recunoscut vinovăția.

Cinci inculpaţi au ales judecata prin procedură normală, susţinând că acuzaţiile aduse de procurorii DNA sunt nefondate.

Instanţa a luat la cunoştinţă că una dintre inculpate, Adriana Botorogeanu, a depus o declaraţie prin care recunoaşte acuzaţiile care i se aduc şi vrea să fie judecată prin procedură simplificată, aceasta nefiind prezentă la termenul de marţi întruncât este bolnavă.

Gheorghe Nicuşor, fost  şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare din DGASPC teleorman, şi Anisa Stoica, care la data faptelor era angajată la aceeaşi instituţie, le-au spus judecătorilor că recunosc faptele şi vor procedură simplificată.

Alţi doi inculpaţi au lipsit de la termenul de marţi, aceştia urmând să fie întrebaţi la următorul termen ce procedură de judecată aleg.

Instanţa a stabilit următorul termen de judecată pentru 28 martie.

„Adriana Botorogeanu, una dintre secretarele PSD, angajate fictiv la DGASPC Teleorman, a depus o cerere, prin avocat, in care recunoaste acuzatiile DNA. Femeia nu este in sala de judecata, avocatul acesteia sustine ca clienta sa este grav bolnava si este internata in spital

Gheorghe Nicusor, fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, in fata Curtii Supreme: "Dupa ce m-am consultat cu avocatul meu, care mi-a explicat toate consecintele juridice, am hotarat sa fiu judecat in procedura simplificata, care presupune reducerea pedepsei. Presedintele completului mi-a explicat inca o data consecintele acestei proceduri, si insist in aplicarea acestei proceduri". Aceasta procedura implica reducerea pedepsei cu o treime.

Anisa-Niculina Stoica, fosta secretara la PSD, una dintre femeile care ar fi fost angajate fictiv la DGASPC Teleorman: "Am inteles care sunt consecintele procedurii de judecata simplificata, asa cum a explicat presedintele completului de judecata. Doresc sa fiu judecata in aceasta procedura, cu reducerea limitelor de pedeapsa cu o treime. Cunosc invinuirile, nu am nevoie de explicatii suplimentare. Imi mentin optiunea pentru aparatorul din oficiu".”, dezvăluie jurnalistul Ionel Stoica pe pagina de socializare, potrivit stiripesurse.ro.

foto: Mediafax


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-14

TAGURI: judecata, dragnea, lider psd, nevinovat, inculpati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ZORRO
14 Feb 2017

Sa NU"muriti de ciuda"dusmani ai lui Dragnea,ca acesta va castiga acest proces ,facut la comanda,celor ce nu vor caDRAGNEA sa conduca PSD-ul!....un pensionar....
XYZAL
14 Feb 2017

As vrea sa l vad dat in judecata si PLICUSOR BAN Sa explice cum este cu finantarile ilegale ale partidutului sau fascist Acest individ a fost finantat de Soros dar si de o organizatie nazista AFT (AUTONOMIE PENTRU TRANSILVANIA) vREA RUPEREA Transilvaniei de tara De ce SRI UL NOSTRU VITEAZ NU IA MASURI? De ce se ocupa doar cu inchiderea opozantilor din PSD Oameni de bine iesiti in strada sa demonstram contra trdatorilor de tara
ADRIAN
14 Feb 2017

Se apropie funia de par Livuta. Nu uita, voi fi acolo cand te vor lua.
ERDIC
14 Feb 2017

DAdar intai beati pisatul trage pe nas ia ti diazepamul si dute la dragnea la tribunal fascis drogat!
HORTISTULE DE TELEORMAN
14 Feb 2017

AI DISTRUS TARA , BORFASULE . AI BELITO BELINI
CUM A DISTRUS TARA ?
14 Feb 2017

Avandut o lui SOROS bai drogatu le Esti batran si nebun bai !!!
CREERE SPALATE DE SOROS
15 Feb 2017

sUSTINETI ANARHIA SOROSISTA
Random imageUltimele stiri


loading...