2018-12-18 17:20


Judecătoare audiate ca martori în procesul lui Voicu. Senatorul PSD este la un pas de a se întoarce în banca de parlamentar

 |  18:49
Judecătoare audiate ca martori în procesul lui Voicu. Senatorul PSD este la un pas de a se întoarce în banca de parlamentar

Instanţasupremă a decis, luni seară, eliberarea provizorie sub control judiciar a luiCătălin Voicu, aceasta fiind prima cerere de punere în libertate admisă din 30martie 2010, de când senatorul este în arest preventiv în dosarul în care esteacuzat de corupţie.

Senatorul Cătălin Voicu a cerut instanţei supreme, latermenul de luni, din dosarul în care este acuzat de corupţie, să îi admită onouă cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, pe motiv căaudierea martorilor propuşi de procurorii anticorupţie prin rechizitoriu seapropie de final, mai rămânând de audiat zece martori. Voicu a susţinut că în aceste condiţiinu mai poate influenţa martorii din dosar şi astfel nu se mai justificămenţinerea sa în arest preventiv. El a precizat că în 30 marties-a împlinit un an de când a fost arestat preventiv şi că măsura în cazul săutinde să se transforme într-o eventuală condamnare a judecătorilor faţă de el. Instanţa supremă a admis cererea luiVoicu, însă acesta nu va fi eliberat din arest până când uncomplet de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu vadezbate un eventual recurs al procurorilor anticorupţie faţă de această măsură.

Totodată, instanţa a admis, luni, şi o cerere a omului deafaceri Costel Căşuneanu de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara, deciziaputând fi contestată cu recurs.

Patronulrestaurantului Select, audiat

Treijudecătoare de la ÎCCJ, care au făcut parte din completul care a soluţionatdosarul în care firma lui Costel Căşuneanu contesta pierderea unei licitaţii,au fost audiate luni, în calitate de martori, acestea declarând că nimeni nu afăcut vreo intervenţie cu privire la această cauză.

Judecătoarelede la Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a instanţei supreme, DanaValdirez, Simona Marcu şi Magdalena Frumuşelu, au afirmat că nimeni nu aintervenit pentru o anumită soluţie în respectivul dosar, ele nefiindinfluenţate în luarea deciziei pronunţate.

Totla termenul de luni a fost audiată şi fosta grefieră şefă a Secţiei Civile ainstanţei supreme, Elena Vochiţă, care a afirmat că fostul preşedinte alSecţiei, Florin Costiniu, nu i-a cerut vreodată să ia legătura cu vreunjudecător de la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal şi nici nu l-aauzit vorbind vreodată pe acesta despre vreun dosar aflat pe rolul acesteisecţii.

Instanţasupremă i-a audiat luni şi pe avocaţii Cezar Bivolaru şi Horia Bora. Bivolaru apovestit că a fost rugat de Costel Căşuneanu să îl ajute în litigiul aflat perolul ÎCCJ, să colaboreze cu avocatul Bora. De asemenea, Bivolaru a precizat căeste posibil ca senatorul Cătălin Voicu să îl fi rugat să se intereseze determenele din respectivul dosar. La rândul său, Bora a povestit că omul deafaceri Costel Căşuneanu a fost foarte dezamăgit când a aflat că a pierdutprocesul la ÎCCJ şi chiar ar fi afirmat că judecătoarele ar fi fost corupte.

JudecătoriiÎCCJ i-au audiat, în calitate de martori, şi pe patronul restaurantului Select,unde se întâlneau Voicu, Căşuneanu şi Locic, Liviu Capotă, precum şi pe fostulgeneral SIE Adrian Isac. Cei doi au fost de faţă la discuţia dintre MariusLocic şi Cătălin Voicu, legată de organizarea unei întrevederi între Locic, penumele căruia exista o plângere la poliţie, şi şeful Poliţiei Capitalei.

Procesul durează deaproape un an

ProcuroriiDNA i-au trimis în judecată, în 21 mai 2010, pe senatorul Cătălin Voicu,judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi MariusLocic, pentru fapte de corupţie. Astfel, potrivit DN

A,senatorul Voicu este acuzat de două fapte de trafic de influenţă, dar şi pentrufals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, înformă continuată. Fostul preşedinte al Secţiei Civile a ÎCCJ, Florin Costiniu,va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, în timp ce oamenii deafaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost deferiţi justiţieipentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, respectivcumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cufapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectualla legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formăcontinuată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
05 Apr 2011

ticalosi mici, ati schimbat titlul, si mi-ati sters comentariul. Nici usturoi n-ati mancat, nici...d'alalat, maro.
EMILIAN
06 Apr 2011

abia astept o initziativa legislativa a SENATORULUI NEDREPTATIT pentru LEGALIZAREA SPAGII atat pt. intermediari cat si pt. judecatori.mare rusine pentru justitia romana.probabil ca sufera de aceiasi boala ca si bercea mondialul-nu suporta detentia.
Random imageUltimele stiri


loading...