2019-02-16 19:51


Judecătoarea lui VOICULESCU, exclusă din MAGISTRATURĂ

 |  15:15
Judecătoarea lui VOICULESCU, exclusă din MAGISTRATURĂ

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură! Consiliul Superior al Magistraturii a decis, miercuri, să o excludă pe judecătoarea Camelia Bogdan, în speţa în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate. Pe vremea în care făcea parte din completul de judecată din dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă, Camelia Bogdan a fost sponorizată de acelaşi minister pentru un curs de două săptămâni la Poiana Braşov.

Spătămâna trecută, atât judecătoarea Camelia Bogdan, cât şi Mugur Ciuvică au explicat situația în plenul CSM.

Ședința CSM a avut loc la un an după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat documente care arată că, în timp de judeca dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, parte în dosar. Mai mult, potrivit GIP, judecătoarea a petrecut și un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, tot pe banii ministerului.

După ce s-a întors din sejur, judecătoarea Camelia Bogdan a decis, într-un timp record, în favoarea Ministerului Agriculturii, scrie stiripesurse.ro.

"În baza articolului 100 litera e, din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Camelia Bogdan, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99, litera b din acelaşi act normativ", se arată în decizia CSM.

Articolul 100 invocat de CSM este cel care se referă la sancţiunile disciplinare care se pot aplica judecătorilor şi procurorilor, proporţional cu gravitatea abaterilor, la litera e) fiind înscrisă "excluderea din magistratură".

Articolul 99 litera b) menţionează "încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii" ca abatere care atrage răspunderea disciplinară a magistraţilor.

În această cauză Fundaţia pentriu Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) fondată de Dan Voiculescu, condamnat în dosarul ICA şi Grupul de Investigaţii Politice au formulat cereri de intervenţie accesorie în interesul reclamantei Inspecţia judiciară, cereri care au fost admise.

A fost însă respinsă cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul Cameliei Bogdan de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România. A fost de asemenea respinsă cererea de despăgubiri formulată de Camelia Bogdan, potrivit News.ro.

Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost cercetată de secţia pentru judecători a CSM pentru incompatibilitate pe motiv că a participat la un seminar unde a predat cursuri de anticorupţie funcţionarilor publici organizat de Ministerul Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA.

Camelia Bogdan spunea că acuzaţiile sunt nefondate în ansamblul lor, pentru că ea nu a fost plătită de Ministerul Agriculturii, ci a predat, în calitate de expert al UE din 2009, elemente de anticorupţie funcţionarilor statului.

„Plata s-a făcut prin SRL-ul care m-a contactat, banii proveneau de la Banca Mondială”, arăta Camelia Bogdan.

Pe 8 august 2014, un complet de la Curtea de Apel Bucureşti din care a făcut parte şi Camelia Bogdan  i-a comdamnat definitiv în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, pe fostul director al ADS Corneliu Popa tot la opt ani de închisoare şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.

Instanţa a dispus atunci şi confiscarea a 60 de milioane de euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-08

TAGURI: camelia bogdan, exclusa, magistratura, voiculescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TOT EU
08 Feb 2017

PE CAND SI LIDIA STANCIU ???? DOUA COZI DE TOPOR CE AU NENIROCIT OAMENI ... DUMNEZEU NU DOARME !!!!
TOT EU
08 Feb 2017

PE CAND SI LIDIA STANCIU ???? DOUA COZI DE TOPOR CE AU NENIROCIT OAMENI ... DUMNEZEU NU DOARME !!!!
ANONYMOUS
08 Feb 2017

Blestemele au ajunso din urma.Asta se datoreaza sentintei date in cazul Dan Voiculescu.Dumnezeu nu doarme si nu bate cu bata.
TOT EU
08 Feb 2017

PE CAND SI LIDIA STANCIU ???? DOUA COZI DE TOPOR CE AU NENOROCIT OAMENI ... DUMNEZEU NU DOARME !!!!
TOT EU
08 Feb 2017

PE CAND SI LIDIA STANCIU ???? DOUA COZI DE TOPOR CE AU NENOROCIT OAMENI ... DUMNEZEU NU DOARME !!!!
LIVIU
08 Feb 2017

Asteptam sa plece si urmatorii: Livia Stanciu, Klaus Iohannis, Koveshi. Amin!
WERNNER
08 Feb 2017

va pare rau dupa voiculescu ? GAOZARILOR
NESIMțIRE
08 Feb 2017

Wernner ,ți-au tras.o multi la mititica de știi de gaoz ??? Sau gura ta este pe rol de gaoz.....Și vorbești din experiența ta ?? Te-a durut ???
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...